ÅSKAR- HUNDHJÄLPEN


Född: 2010

Kön: Valack

Senast uppdaterad: 2023-09-01

Faddrar:

Eva Anneli Lindman
Josephine Oskarsson
Kate KärrmanMer information, kontakta: fadder@hundhjalpen.se

OM ÅSKAR


Åskar är en stilig herre, men bakom hans ståtliga yttre döljer sig ett förflutet präglat av övergivenhet och otrygghet hos sin tidigare ägare.

Det är tydligt att han har varit igenom mycket, vilket avspeglas i hans starka osäkerhet gentemot människor, en egenskap som är ovanlig bland vanligtvis kärleksfulla åsnor. Hans vardag har nog varit kantad av slag.

Men Åskar har sin trygghet hos sina åsnevänner och har fått fortsätta bo tillsammans med Åshild och Åsalill.


Som störst och äldst har han tagit på sig en storebrorsroll där han håller uppsikt över damerna, något de uppskattar. Emellanåt får han ett lek-ryck och då står det hejvilt till – Åskar och flickorna i vild galopp genom inhägnaden. Det är svårt att inte skratta åt den glädje de visar.


Bakgrund:

Mitt i den smällkallaste vintern övergavs Åskar, tillsammans med kamraterna Åshild och Åsalill, av sin osympatiske ägare. Han släppte dem lös mitt under en snöstorm, utsatta för faror de aldrig skulle ha klarat av på egen hand.

 

De upptäcktes tack och lov av SaveTheDogs personal vid en starkt trafikerad väg, se videon här. Tyvärr var den fjärde åsnan allvarligt illa däran och fick somna in. De övriga åsnorna fördes i säkerhet och har nu övertagits av organisationen.

 

Åskar har fått en trygg fristad livet ut på Footprints of Joy.

I åsnehägnet - Februari 2024

I åsnehägnet