ÅSHILD- HUNDHJÄLPEN


Född: 2015

Kön: Sto

Senast uppdaterad: 2023-09-01

Faddrar:

Eva Elhouar
Annika Planstedt
Elena LedenevaMer information, kontakta: fadder@hundhjalpen.se

OM ÅSHILD


Åshild har kämpat genom svåra tider, något som tyvärr är vanligt för en åsna från Rumänien, där misshandel och vanvård är alltför vanligt förekommande.

Åshild var inledningsvis mycket rädd för personalen som tog hand om henne, men har nu med tiden har hon börjat visa ett allt större intresse för sin omgivning. Man kan ofta se henne med ett nyfiket uttryck i ögonen – spanandes ut över sitt nya rike som hon delar med dottern Åska samt Åskar och några andra snälla åsnor.

Att gruppen får hålla ihop skänker trygghet och glädje.


Åshild är gruppens ”lady”, som dock har en lite o-ladylik favoritsysselsättning. Finns en lerig pöl någonstans, kan du vara säker på att Åshild kommer vara den första att ta den i besittning. Hennes glada frustningar hörs då på långt håll och skötarna får borsta – och borsta.


Åshild och vännerna lever en trygg och lugn tillvaro men kan emellanåt dra iväg i vild glädjegalopp genom sin inhägnad.


Bakgrund:

Mitt i den smällkallaste vintern övergavs Åshild, tillsammans med kamraterna Åskar och Åsalill, av sin osympatiske ägare. Han släppte dem lös mitt under en snöstorm, utsatta för faror de aldrig skulle ha klarat av på egen hand.

 

De upptäcktes tack och lov av SaveTheDogs personal vid en starkt trafikerad väg, se videon här. Tyvärr var den fjärde åsnan allvarligt illa däran och fick somna in. De övriga åsnorna fördes i säkerhet och har nu övertagits av organisationen.

Vad man vid tillfället inte visste var att Åshild var dräktig och ett halvår senare födde lilla Åska.

 

Åshild har fått en trygg fristad livet ut på Footprints of Joy.

Åshild i åsnehägnet