ÅSALILL- HUNDHJÄLPEN


Född: 2017

Kön: Sto

Senast uppdaterad: 2023-09-01

Faddrar:

Ann-Charlotte Malmros
Mona Larsson
Alexandra StråhleMer information, kontakta: fadder@hundhjalpen.se

OM ÅSALILL


Även ett åsneföl kan behandlas illa, vilket Åsalill fått erfara i sitt tidigare liv. Hon skyggade inledningsvis kraftigt för personalens händer när de skulle sköta om henne.

Men nu, tack vare kärleken och omsorgen hon har fått, har rädslorna så gott som släppt och Åsalill njuter av livet som en ganska bortskämd ”baby”. Hon är nu en livsnjutare, som älskar att bli ompysslad och få en extra bit frukt.


Åsalill får nu, tillsammans med kamraterna Åskar och Åshild, fortsätta leva tillsammans - vilket är en stor trygghet för henne. Ung och sprallig som hon är knuffar hon ofta på kamraterna och uppmanar dem ljudligt att sluta äta och leka i stället.

Ställer ingen upp leker Åsalill själv, med en boll, en hötuss eller bara med glada skutt.


Framtiden är trygg och Åsalill kommer så småningom att växa upp till en friskt och vacker åsne-dam.


Bakgrund:

Mitt i den smällkallaste vintern övergavs Åsalill, tillsammans med kamraterna Åskar och Åshild, av sin osympatiske ägare. Han släppte dem lös mitt under en snöstorm, utsatta för faror de aldrig skulle ha klarat av på egen hand.


De upptäcktes tack och lov av SaveTheDogs personal vid en starkt trafikerad väg, se videon här. Tyvärr var den fjärde åsnan allvarligt illa däran och fick somna in. De övriga åsnorna fördes i säkerhet och har nu övertagits av organisationen.


Åsalill har fått en trygg fristad livet ut på Footprints of Joy.

Åsalill i åsnehägnet