ÅBERON- HUNDHJÄLPEN


Född: 2008

Kön: Valack

Senast uppdaterad: 2023-09-01

Faddrar:

Alexandra Hedin
Anne Thelander
Inger Modén
Maria Norström
Sigrid Gutenberg Ruud

Mer information, kontakta: fadder@hundhjalpen.se

OM ÅBERON


Åberon har inte haft ett lätt liv och har säkerligen måstat arbeta mycket hårt. Han tar nu igen detta genom att ha utvecklats till en riktig filosof.

Han älskar att stå i solen och dagdrömma, helt bortkopplad från det som sker runtomkring. Det bara rycker lite i ett öra emellanåt. Han är en självständig själ som gärna betar och vilar för sig själv.

Det finns dock en kompis, Tarzan, och man kan emellanåt se de två grabbarna stå och klia och putsa varandra på åsnevis. Åberon gör sig ingen brådska med någonting men kan även ägna sig åt lite mys med personalen eller någon besökare när han tycker att tid finnes. Han har fått det bra.


Livet består av det han gillar bäst – att äta, stå i solen och att vila.


Bakgrund:

Åberon kommer från den lilla byn Independenta ca 70 km från Cernavoda. En person i byn förskräckte sig över hur illa det var ställt med den stackars vanvårdade åsnan och kontaktade SaveTheDogs.

Man besökte omgående byn med ett hästsläp kopplat till bilen och lyckades med starka påtryckningar få den otrevlige ägaren att ge upp åsnan. Åberon hade så vanvårdade hovar att han knappt kunde gå, vilket var ett kvalificerat djurplågeri.

Han fick hjälpas upp i transporten. Även i övrigt var han i mycket dåligt skick. Trots detta hade han tvingats dra en vagn när ägaren så krävde. Åberon fick flytta in vid Footprints of Joy där han nu är garanterad mat, vård och kärlek livet ut. Hans hovar har över en period återställts till det normala.

I åsnehägnet - Februari 2024

Åberon i åsnehägnet

Åberon vid räddningen