BIAGIO - HUNDHJÄLPEN


Född: 2016, April

Kön: Hane

Senast uppdaterad: 2023-09-01

Faddrar:

Britt- Marie Eriksson
Mathias Hatakka
Smilla Åkesson
Cassandra Lugnberg


Mer information, kontakta: fadder@hundhjalpen.se

OM BIAGIO


Biagio uppenbarade sig vid häst-stallarna på Footprints of Joy en vacker aprilmorgon 2017. Ingen vet om han kom dit på eget initiativ – eller om han hade dumpats under natten – han var bara där, glad och nyfiken.

Veterinären Roxana som hittade honom fick välja namn och det blev Biagio. Grabben fick vandra fritt på området men var illa sedd av de anda frigående katterna, där de försökte jaga bort honom. Den här smarta killen tog sig då in på skyddat område – in i katthägnet där han på något sätt lyckats forcera gallret. Här fanns det både värme och mat – och katterna där var snällare.


Biagio sattes med i ett adoptionsprogram och var redo att resa till sitt nya hem när hälsoproblem uppstod – så allt fick ställas in. Han har nu evig trygghet och vård i hägnet och verkar nöjd med tillvaron.

Biagio har nu flyttat ut från katthägnet och får återigen röra sig fritt på hela Footprints of Joy. Denna gång går allt bra.


Han arbetar dessutom och gör rätt för sig – som ”hundtestare”, dvs så hundar i adoptionsprogrammet kan träffa en katt och man kan bedöma deras reaktion med tanke på framtida hem. En viktig uppgift.


I övrigt tar Biagio livet som det kommer. Han ses ofta långsamt strövandes omkring i omgivningarna därifrån han även hämtar hem presenter till personalen – små möss, fågelungar eller ödlor- kanske inte alltid så populärt. Han ligger gärna och värmer sig på en solig fläck, avslappnad och nöjd. Det här är en grabb med aptit – hägnets storätare bland katterna.

Samma aptit har han på kramar och kel – en katt som blivit mångas favorit.

Biagio