VINNIE - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, dec

Kön: Hane

Höjd: 60 cm

Vikt: 21 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Eventuellt

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: Beh. mindre aktivt liv pga fd. skada


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM VINNIE

Trots sin svåra bakgrund där han under lång tid måstat bo inne på kliniken och missat allt roligt som unga hundar ska ha är Vinnie ändå full av solsken. Personalen har idel lovord för denne fantastiske snälle och rara kille – som alla tagit till sina hjärtan.

Han är en glad och nyfiken kille som har aptit på livet och visar med stor förtjusning att han trivs i deras sällskap. Vinnie älskar att mysa och kela och har heller inget emot en lugn diskussion om väder och vind eller livet som sådant.


Som ny bekantskap måste du genom en lugn framtoning vinna hans förtroende, men sedan har du en kamrat för livet. Vinnie är även en populär kamrat bland andra hundar. Han har en fin kommunikation och ett vänligt och inbjudande sätt som gör att andra hundar känner sig glada och trygga i hans sällskap.

Han tar gärna med sig en av dem på de promenader som erbjuds så att man kan stötta varandra när något känns lite underligt – som t ex åsnorna som i hundöron låter mycket ”illa”.


Vinnie kommer att stortrivas i det hem där han får mycket uppmärksamhet då närhet är viktigt för honom. Vi söker nu för vår käre Vinnie ett tryggt och kärleksfullt hem där han får bli oerhört viktig.

Hemmet ska vara lugnt beläget och helst i marknivå med en egen trädgård / täppa. Inte de minsta barnen. Vinnie önskar sig roliga upplevelser hemma på gräsmattan och i skogen varje dag men hänsyn måste tas till hans lilla handikapp.

Han bor väldigt gärna med en snäll och glad hundkamrat som då även kan bli hans mentor. Kamraten får inte vara bufflig / påträngande.

Vi tror att han även kommer att kunna bli god vän med en katt.


Notera att precis som de flesta av våra hundar har Vinnie vuxit upp bakom skyddande murar. Han får därför aldrig pressas i situationer där han känner sig osäker / obekväm.


Bakgrund:

Unge Vinnie var bara tre månader gammal när han hittades av SaveTheDogs personal som var ute på en sedvanlig runda kring Cernavoda och dess omgivningar.

Det vänstra bakbenet hängde obrukbart – resultatet av ännu en påkörning. Här bryr sig de flesta inte om att de kör på en hund utan kör bara vidare. Vinnies ben var illa brutet och han var kraftigt smärtpåverkad.

Hade inte SaveTheDogs funnits på plats hade Vinnie inte överlevt. Han har sedan dess genomgått ett antal operationer med lyckat resultat men det krävs en lång rehabilitering för att stärka upp kroppen.


Vinnies bakben är p g av den komplicerade medicinska situationen något kortare än det andra så han kommer alltid att ha en lätt hälta. Vinnie själv är glad att efter lång tid boendes inne på kliniken äntligen ha fått flytta ut bland sina kamrater. Hans lidande har varit omfattande då flera ingrepp krävts – så nu önskar vi honom det bästa hundliv han kan få.

Välkommen till Hundhjälpen, älskade Vinnie.

I Rumänien - Juni 2023