TYSON - HUNDHJÄLPEN


Född: 2021, sept

Kön: Hane

Höjd: 64 cm

Vikt: 31 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: 


Överlåtelseavgift: 2200 kr

OM TYSON

Oj, vilken stor och ståtlig kille fine Tyson vuxit upp till. Blicken glittrar av bus och svansen är i topp när lek står på agendan.

Vilken skillnad – från att vid ankomsten till hägnet utan en mammas stöd och då rädd för allt – till att idag ta för sig och utvecklas till en riktig charmör.

Personalen har varit måna om honom och den äldre hundkamrat som avdelades som mentor gjorde ett bra jobb.


Tyson delar idag sin inhägnad med HHs Mailo vilken han inledningsvis stöttade när denne kände sig osäker – och så Gamma – en väldigt känslig tik där Tyson erbjudit osviklig vänskap. Med vänlighet och respekt visar han vilken fin kamrat han är.


För honom är det önskvärt att det i det framtida hemmet finns en vänlig och stabil hund som kan fylla funktionerna mentorskap och lekkamrat. Vi tror att han även kommer att kunna bli god vän med en hundvan katt skulle sådan finnas i hemmet.

Tyson är en oerhört mjuk och snäll kille som tyr sig till de människor han känner väl. Favoritmänniskorna är de som vårdade honom under hans första tid i hägnet.

Emellanåt har han fått följa med till kontoret och hjälpa till med arbetet där en stund – samt tugga ben. Han älskar att bli kelad med och det här med närhet är viktigt – men det ska vara Tysons val.


En ljuvlig kille med stort behov av ett lugnt och kärleksfullt hem där han i egen takt får fortsätta sin positiva utveckling och få del i ett underbart hundliv.

Inte de yngsta barnen i hemmet som ska vara beläget i lite lugnare miljö. Hundkamrat – ja. Som ny matte eller husse måste du förstå att Tyson vuxit upp bakom hägnets skyddande murar och därmed helt saknar exponering mot omvärlden. Han får därför aldrig pressas i situationer där han känner sig osäker. Framsteg får ske i hans egen takt.


Bakgrund:

Cernavoda är inte någon stor stad men misären bland gatuhundarna är uppenbar. Övergivna valpkullar hittas både i och kring staden – otroligt tråkigt då Save The Dogs sedan 2002 erbjuder gratis kastration av ägda hundar för att minska lidandet.


Tyson hittades i staden vid en liten fotbollsplan tillsammans med syskonen Lennox, Vitalia, Hector, Roy och Joshua. De var då ca 9-10 veckor gamla och kravlade omkring – kanske sökandes efter mamman. I närheten fanns biltrafik så Save The Dogs omhändertog dem omgående.

Det var klart förvirrade och förtvivlade valpar som anlände till veterinärkliniken – tunna och uttorkade men tack och lov oskadda. Som alltid isoleras inkomna hundar tills de medicinska procedurerna är klara – i sådana här fall får valparna bo tillsammans vilket är en stor tröst.

Det är ofta full rulle i valprummen och så även här efter att de inledningsvis vilade upp sig.


Syskonskaran har nu vuxit upp till ett gäng pigga och glada ungdomar. Flera av syskonen finns redan i goda hem i Sverige. Hägnmiljön är trygg och människorna är snälla – men hundlivet kan bli så mycket bättre.

Hundhjälpen presenterar här med glädje vår fine Tyson.

I Rumänien - Juli 2023

I Rumänien - Juli 2022

I Rumänien