SIRIUS - HUNDHJÄLPEN


Född: 2013, sept

Kön: Hane

Höjd: 54 cm

Vikt: 36 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Nej

Kan bo med katter: Nej

Kan bo med barn: 18+

Särskilda behov: Ska bo i lugnare område


Överlåtelseavgift: 1500 kr

OM SIRIUS

Sirius är en ståtlig kille. Han har i sitt tidigare liv missbrukats svårt av människor och det är viktigt att hans nya matte eller husse förstår detta och inte pressar honom. De resurser Sirius har ( ben, leksaker ) är HANS och att utmana honom är att förstöra det förtroende som håller på att byggas upp. Här gäller enbart positiv förstärkning!

en otroligt smart och glad hund som gärna deltar i små utmaningar och lärande övningar. Han uppskattar att vara i fokus och samarbeta med sin människa.


Sirius kommer också att uppskatta intressanta skogspromenader – kanske kombinerade med någon spårövning. Han älskar att få fundera och tänka till. P g av sin bakgrund bor Sirius själv i sin inhägnad men det märks att han saknar sällskap – av en människa som ser till hans väl. I det framtida hemmet ska han vara ensam hund / ensamt djur.


Till vår hjälte Sirius söker vi nu ett speciellt hem – erfaret och fullt av kärlek och förståelse. Vi vill att Sirius bor med enbart vuxna människor som har en lugn livsstil och ett lugnt umgänge – och kan erbjuda stabila rutiner.


Bakgrund:

Sirius historia är en av överlevnad och hopp. Han hittades övergiven på ett sopområde där många hundar strövar runt i jakten på mat, ofta skadade av farligt eller giftigt skräp.


SaveTheDogs fick kännedom om en blödande hund som behövde hjälp och skyndade sig att rädda Sirius till säkerhet.

Han var illa biten av i öronen och över kroppen fanns tydlig spår av gamla ärr. Han var också tunn och märkbart förtvivlad över sin situation. Tyvärr är hundkamp vanligt förekommande i området, och Sirius, som är en äldre hund, kan ha ratats som oanvändbar för sådana ändamål.


Livet i hägnet är för honom mycket svårt – omgiven av så många hundar och så mycket ljud. Han kommer därför inte till sin rätt och man ser få möjligheter till en förbättring för honom. Sirius har lätta hälsoproblem och det är viktigt att man i det nya hemmet tar hänsyn till detta. Här har vi en kille som inte klarar av sin nuvarande miljö – men som har en stor potential inneboende kärlek att få slösa på sin framtida matte eller husse. Han behöver få sin resa så snart det bara går så vi hoppas att just DU finns där och ser honom.


Välkommen Sirius till Hundhjälpen!

I Rumänien - Februari 2024

I Rumänien