MYSA - HUNDHJÄLPEN


Född: 2019, aug

Kön: Tik

Höjd: 45 cm

Vikt: 20 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja, hundvan

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: Ska bo i lugnare område


Överlåtelseavgift: 2200 kr

OM MYSA

Mysa gör verkligen skäl för sitt namn. Hon älskar mys och kel och står alldeles stilla lutandes mot ens ben för att be om lite uppmärksamhet.

Det här är en oerhört vänlig tjej trots att hon säkerligen haft ett mycket tufft liv före omhändertagandet. Mysa tittar beundrande på sina favoritmänniskor och visar på alla sätt att hon vill bli väldens bästa hundkamrat – och det tror vi definitivt!


Hon har också ett mycket trevligt sätt gentemot andra hundar och är ett fint stöd för de hundar som känner sig osäkra eller rädda. Mysa har troligen haft flera valpkullar så hon har tränat på trygghetsskapande och omvårdnad.

I dagsläget bor hon tillsammans med HHs Bora och Secco. De har en fin relation där alla respekterar varandra. Mysa är överlycklig när det bjuds på promenad.

Hon går fint i kopplet och njuter av den relativa friheten kring hägnet med mängder av intressanta dofter överallt. Känner hon sig tveksam tittar hon upp på sin medföljare för stöttning.


Mysa kommer att bli en underbar vän i sitt nya hem – med stort intresse av sina människor och kärlek i överflöd.

Vi söker för vår underbara Mysa ett lite lugnare beläget hem där hon får vara prinsessa och skämmas bort därefter – den varan har saknats i hennes tidigare liv. Inte de allra minsta barnen hemmavid. En snäll hundkamrat vore väldigt uppskattad. Finns katt ska den vara hundvan och introduktion ske gradvis.

Notera att Mysa kan känna sig osäker i nya miljöer och bland nya människor. Hon får aldrig pressas utan avgör själv när framstegen ska komma – och de ska belönas rikligt.


Bakgrund:

Oktober 2022 var en svart månad i Cernavoda. Då hyrde kommunen in hundfångare för att fånga de oskyddade hundarna på gatan – en grym procedur följd av en grym förvaring och en grym, säker död.


SaveTheDogs hjälpte så många hundar man bara kunde – de som var sociala och lätta byten – och de som annars inte hade en chans. Skräckscener utspelade sig på gatorna med hundar som skrek av fasa och smärta – och män som gapade och svor.

Mysa levde i utkanten av staden där hon i en liten kulle funnit en håla – som blev hem och skydd till hennes 8 små valpar – Ruth, Giza, Marsipan, Marta, Ezam, Amos, Cobbe och Rebecca. Hundfångarna hade bara behövt ”skopa upp” den stackars familjen – men SaveTheDogs hann före.


De fördes i säkerhet och den hårt prövade Mysa som kämpat för att hålla alla små vid liv fick nu vila ut medan kärleksfulla händer tog hand om hennes valpar.

Alla var tunna och medtagna så den första tiden var det bara mat och vila som gällde. Idag är detta friska och levnadsglada unghundar med en välmående mamma – alla blivande svenskar.


Vi presenterar här för Hundhjälpens vänner vår fantastiska Mysa. Välkommen, kära vän!

I Rumänien

I Rumänien - Räddningen