MORGAN - HUNDHJÄLPEN


Född: 2017, okt

Kön: Hane

Höjd: 53 cm

Vikt: 25 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja, tikar

Kan bo med katter: Nej

Kan bo med barn: 13+

Särskilda behov: Ska bo i lugnare område


Överlåtelseavgift: 3200 kr

OM MORGAN

Morgan är en oerhört rar kille som är lätt att älska. Hela sitt liv har han saknat snälla människor och nu är hans närhetsbehov rörande. Han har fångat hela personalens hjärtan. Äntligen får han upptäcka en liten del av omvärlden – inte längre begränsad av sin smärtande kedja.

Morgan är överlycklig när han får gå på promenad och vi kan knappt vänta på att få se honom njuta i våra svenska marker tillsammans med sina människor. Han har även potential att däremellan vara en äkta ”soff-potatis” som gärna kurar ihop sig bland människorna. Hägnet är oerhört stressande för en grabb vars värld sträckt sig ca 1 m bort ( detta är en vanlig längd på de kedjor hundarna sätts i ).


Morgan är därför en av de hundar som verkligen har ett stort behov av att få resa. Han har fått träffa flera av hägnets andra hundar och trivs bra i sällskap i en lugn omgivning.

Som Morgans nya människa är det viktigt att förstå hans bakgrund vilket innebär att du måste ha ett lugnt kroppsspråk och en vänlig ton – då har du här en vän för livet.


Till vår underbare Morgan söker vi nu evighetshemmet där han aldrig mer behöver vara rädd utan där tillvaron genomsyras av inkluderande och välvilja, kärlek i mängd. En vardag byggd på vänskap och samarbete i stället för en lista med krav.

Hemmet ska vara lugnt beläget och de minsta barnen bör inte finnas hemmavid. Morgan bor gärna som ensam hund så att han äntligen kan få all den uppmärksamhet han så saknat – men han kan även dela sitt hem med en snäll och trygg hundkamrat – gärna en tik.


Bakgrund:

Morgan delar sitt öde med så många andra hundar i den här regionen – han har tillbringat sitt liv, 6 år, fastsatt i en kort kedja.

Han lämnades in till Footprints of Joy av sin ägare – en äldre man som haft Morgan sedan 2 månaders ålder och nu ville bli av med honom.

Varför kedjan var invuxen i halsen hade han ingen förklaring till vilket än en gång visar den totala likgiltighet man visar inför hundarnas lidanden. Då Morgan haft en ägare kunde man vid hägnet se att han var van vid människor – men även att han ofta skyggade undan som för att undvika slag likt de han utan tvekan fått ta emot.


Nu vände livet för denna så plågade hund. Personalen öppnade sina famnar för honom och Morgan njöt av att få så mycket vänlig uppmärksamhet.

Han förstod nu att världen också kunde vara en fin plats – och vi på Hundhjälpen är glada att ge honom en plats i vårt adoptionsprogram där vi så småningom får välkomna honom till hundlandet Sverige.

Välkommen, finaste vännen!

I Rumänien 

I Rumänien - Räddningen