ARMANDO - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, jan

Kön: Hane

Höjd: 53 cm

Vikt: 18,8 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 13+

Särskilda behov: Måste ha en trygg hundkamrat


Överlåtelseavgift: 2200 kr

OM ARMANDO


Vår käre Armando är en stilig ung grabb med potential i mängd – men med en lite försynt framtoning. Han är oerhört rar och lätt att ta till hjärtat.

Personalen är mycket förtjusta i honom – men också medvetna om att han ska behandlas varsamt och med respekt. Inget viftande och höga röster – det gör att han känner sig osäker.


Armando har en ”söt tand” och låter sig gärna mutas med hundgodis – vilket bryter isen. Bland personalen har han sina favoriter som han etablerat en fin vänskap med och då ställer han gärna upp på lite kvalitetstid med mys och mer godis. En vänlig hand får smeka hur länge som helst.

Armando tycker också om när personalen tar honom med på promenad och han med nosen får utforska omgivningen. Han vill då helst ha ett syskon med sig – så känns det tryggare.

Armando har hela sitt liv bott med syskonen – ett gäng där man stöttar och peppar varandra. Dagarna fylls med lek och bus – men också med den för unga hundar så viktiga vilan.

Han har ännu inte träffat så många äldre hundar men det är viktigt att framtida vuxna hundar är snälla och stabila – inga buffliga, dominanta individer.


Vi ställer kravet att det i det nya hemmet finns en snäll hundkamrat som då kan bli Armandos trygghet och förebild. Med sitt mjuka sätt tror vi att han även kommer att kunna bli god vän med en vänlig katt.

För vår unge prins Armando söker vi nu det varmt välkomnande evighetshemmet där han får utvecklas till en glad och självsäker grabb. Hemmet ska vara lugnt beläget och man bör ha en lite lugnare livsstil. Inga unga barn.

Att alltid ha i åtanke – Armando som vuxit upp bakom hägnets skyddande murar saknar helt exponering mot omvärlden. Han får ALDRIG pressas där han känner sig osäker – i nya miljöer eller inför nya människor. Alla framsteg ska få ske i hans egen takt.


Bakgrund:

Lille Armando levde tillsammans med mamma Ullis och fem syskon i utkanten av Cernavoda – i ett område nära floden Donau. Några människor upptäckte dem i ett litet skjul och bestämde sig för att mata dem.

Detta blev dock jobbigt i längden och man förstod att söka annan hjälp för den lilla familjen. SaveTheDogs anlände till platsen och Ullis med sina sex valpar omhändertogs omgående och fick ett eget litet rum inne på veterinärkliniken där de kunde återhämta sig.


Tack vare de snälla människorna som hjälpte var alla i relativt gott skick. Valparna Armando, Elwira, Lensky, Mirko, Tony och Demir växte snabbt och med sex allt rörligare småttingar har rara Ullis haft fullt upp. Hon pustade nog ut när de var gamla nog att ”flytta hemifrån”. Armando liksom syskonen växer upp i en trygg och förutsägbar tillvaro där de är omgivna av snälla människor och deras behov är tillgodosedda.

Hägnmiljön är dock begränsande och livet har ju så mycket mer att erbjuda en ung hund. Vår unge charmknutte Armando är nu redo att finna lyckan i ett land långt borta – och vi på Hundhjälpen gläds åt att vi får hjälpa honom till det egna hemmet.


Välkommen till vårt adoptionsprogram, finaste Armando!

I Rumänien - Januari 2024

I Rumänien - Augusti 2022

I Rumänien - Räddningen