ZELDA - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, okt

Kön: Tik

Höjd: 47 cm

Vikt: 13 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM ZELDA

Zelda är en förtjusande liten tjej med blank, svart päls. Hon söker gärna personalens uppmärksamhet för att få en stunds mys eller några vänliga ord. Överlycklig blir hon om någon har tid att lugnt sitta och bara ”vara” tillsammans.

Inför nya människor blir hon mer osäker och man får därför vara noga med att inte vara högljudd kring henne eller vifta omkring sig. Zelda ska själv få etablera kontakten när hon känner sig redo.


Hon är en pigg och glad flicka som tycker om att leka med sina syskon. De småkivas ofta om leksakerna och så drar vilda jakter igång med hela gänget engagerade. Kan man stjäla ett rep från ett syskon får man poäng.

Med denna syskonskara i full gång är det glada svansar överallt man tittar. Zelda deltar med entusiasm i alla upptåg. Hon har ännu inte träffat andra hundar än syskonen men hon är van att kommunicera och anpassa sig – våra hundar har överlag en mycket hög social kompetens.


En hund i det framtida hemmet är därför väldigt positivt. Vi tror också att Zelda med sitt mjuka sätt även ska kunna bo med en snäll katt. Zelda vill bo med människor som är snälla, lugna och välkomnande – och som tycker om vistas ute i naturens lugn där hon kan få utlopp för sin nyfikenhet eller bara njuta av stillheten.

Hemmet ska vara lugnt beläget och i anslutning till fina strövområden. Inga småbarn.

En hundkamrat i hemmet är viktigt för Zelda då hon som många av våra unga hundar – kan behöva en mentor i sitt nya liv.


Som matte / husse är det viktigt att tänka på att hon levt ett väldigt skyddat liv hittills och alltså saknar exponering mot omvärlden. Hon får aldrig pressas i situationer där hon känner sig osäker – i nya miljöer eller bland nya människor. Framstegen ska få komma i hennes egen takt och belönas rikligt.


Bakgrund:

Att vara hund i Rumänien är med få undantag ett helvete. Oönskade hundar behandlas som skräp och orsakas enorma lidanden.

Zelda och hennes sex syskon övergavs vid en rastplats vid en hårt trafikerad väg. Inget vatten, ingen mat, ingen mamma som kunde skydda dem. Valparna var då ca 7 veckor gamla.


En chaufför ute på sina dagliga leveranser uppmärksammade valparna när han tog en kort paus på rastplatsen. Han kände att han bara inte kunde lämna dem på den utsatta platsen där de troligtvis skulle skadas / dödas av trafiken inom timmar – och om någon överlevde – så skulle den kommande vintern ta dem.

Mannen övervägde ta hem valparna men insåg att det inte var en hållbar lösning.

Han körde då raka vägen till Footprints of Joy där man med öppna armar tog emot de sju små: Zelda, Padme, Lyra, Anakin, Arturo, Wally och Miren.

Veterinären gjorde en genomgång där samtliga konstaterades oskadda men medtagna och magra. Syskonen fick ett eget rum inne på kliniken och fick för första gången njuta av ett varmt rum, mjuka bäddar och matskålarna som anlände gång på gång.

Flera av syskonen har redan börjat sina nya, fina liv här i Sverige. Några väntar på att lyckan ska komma även till dem.

Vi är glada att få välkomna rara Zelda till Hundhjälpens adoptionsprogram.

I Rumänien

I Rumänien - Räddningen