WILLOW - HUNDHJÄLPEN


Född: 2020, nov

Kön: Tik

Höjd: 52 cm

Vikt: 18 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Nej

Kan bo med barn: 13+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM WILLOW

Willow fick sitt namn som på svenska betyder ”vide” då hon har den lilla ”videungens” färger. Hon är en förtjusande bekantskap som gärna umgås med den som lugn och snäll.

Personalen har vunnit hennes förtroende och hon ställer sig gärna till förfogande när någon har en stund över för kvalitetstid.

Willow tycker om att lugnt mysa och när man då kliar henne på ryggen ser hon lycklig ut.

Hon vill så väldigt gärna bli vän – så bara du som ny matte / husse är noga med ett lugnt kroppsspråk och låg samtalston så har du här en fantastisk kamrat.


Willow har en trevlig aktivitetsnivå där hon kommer att uppskatta lek och bus, äventyr i skog och mark, men där hon också lugnt kommer att krypa ihop bredvid dig i soffan. Hon är en mjuk och rar tjej som är lätt att ta till hjärtat. Just p g av hennes mjuka karaktär är hägnet tufft för henne.

Efter missilbeskjutningen i Ukraina trivs hon inte där det händer massor av saker och där hon ständigt är omringad av olika ljud. Willow önskar sig en liten, trygg och lugn värld som får växa allt eftersom hon är redo. Hon fungerar bra med lugna och vänliga hundar medan de med väldigt hög energinivå stressar henne.

I sitt nya hem vill hon gärna ha en mentor – en stabil och snäll hund som kan hjälpa henne tillrätta i det nya livet. Inga katter.


Till vår vackra Willow söker vi nu ett varmt välkomnande evighetshem, beläget i lugn miljö och där man har en lite lugnare livsstil. Inga unga barn.

Du måste vara medveten om Willows bakgrund och att hon just därför kan vara osäker i nya miljöer och bland nya människor. Hon får aldrig stressas utan måste själv få välja takten på sina framsteg.


Bakgrund:

Välkommen till tryggheten, finaste Willow! Några veckor efter Rysslands invasion av Ukraina nåddes man i Cernavoda av ett nödrop. Ett litet hägn utanför den viktiga hamnstaden Odessa hade träffats av en missil och var delvis förstört.

Många hundar dog och övriga stod nu utan tak över huvudet och med en akut brist på mat och omvårdnadsartiklar.


En enorm kraftansträngning gjordes av SaveTheDogs och man kunde en sen marskväll vid gränsen ta emot 30 nödställda hundar varav Willow var en.

De här hundarna har haft kärleksfulla människor kring sig i sitt ukrainska hägn men har aldrig levt något ”lyxliv”.

Nu är de alla trygga – de har fått vård för sina åkommor – de har fått trygghet som ska vara livet ut. De har mat och får gå på små promenader. Kärleksfulla händer tröstar när minnen gör sig påminda.


Nu är det vi i Hundhjälpen som får uppgiften att lotsa dessa hund-hjältar vidare till de hem som lovar dem sin kärlek livet ut.

Sverige är ett fantastiskt land att vara hund i – och nu hoppas vi finna det hem som erbjuder Willow det hon tidigare aldrig kunnat hoppas på – tillhörighet och närhet, ovillkorlig kärlek och empati.

Välkommen till Hundhjälpen, käraste Willow!

I Rumänien - Februari 2023

I Rumänien