WALTER - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, dec

Kön: Hane

Höjd: 57 cm

Vikt: 23 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: Måste ha en trygg hundkamrat


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM WALTER

Med sin härliga färgställning syns Walter direkt i mängden. Det roligaste han vet är när han får promenera kring hägnet och då vill han gärna undersöka allt intressant. Ibland får han följa med till kliniken och personalens utrymmen och där är han noga med att kolla i alla rum.

Han är en lite känsligare kille som vill att man som människa ska vara lugn och trygg – inga viftande armar och höga röster. Ge Walter den tid som behövs – och du har en bäste vän.


Han är en kille som kommer att stortrivas i våra marker och det är viktigt att du som ny matte /husse bor i anslutning till härliga strövområden. Walter har en god relation till sina syskon och delar sin inhägnad med systern Nancy.

De älskar att få vara i lekparken tillsammans och då både springer de och plockar favoriter ur leksakslådan.

Som de flesta av våra hundar har Walter vuxit upp bakom skyddande murar och därför är nya miljöer och nya människor en liten utmaning där han aldrig får pressas. Alla framsteg ska belönas rikligt.


För vår stilige charmör Walters räkning söker vi nu det kärleksfulla evighetshemmet där man trivs med att tillbringa tid ute i skog och mark tillsammans med sin hund och i övrigt för en lite lugnare livsstil. Walter SKA ha en snäll och trygg hundkamrat i sitt nya hem då han trivs bra i grupp och i situationer där han känner sig osäker så tar han stöd av sin kamrat.

Finns katt måste den vara hundvan och introduktion ske gradvis. Hemmet ska vara lugnt beläget och med tillgång till härliga strövområden i anslutning. Inga barn under skolåldern hemmavid.


Bakgrund:

Floden Donau rinner rakt igenom den lilla staden Cernavoda i Rumänien, där SaveTheDogs arbetar. Längs floden finns många oerhört vackra områden. Uppåt floden, långt från staden bodde en fiskare med sin familj.

De tog hand om ett antal hundar som sällskap och skydd. En av tikarna, Dana, fick strax efter jul 2022 fem rara, små valpar – Walter, Mulder, Melvin, Shannon och Nancy. Fiskaren kunden inte ta hand om samtliga så han kontaktade SaveTheDogs som hämtade den lilla familjen.

Mamma Dana fick senare efter att ha kastrerats återvända till sitt fria liv hos fiskaren där hon välkomnades varmt av sin flock.


De fem valparna har vuxit upp vid Footprints of Joy och är nu redo att söka sig ut i världen och finna sina egna hem. Livet har så mycket mer att erbjuda dem alla än hägntillvaron – som är trygg och full av snälla människor – men trots allt – en tillvaro bakom stängsel.

Vi presenterar här för Hundhjälpens alla vänner vår sötnöt Walter!

I Rumänien