WALLY - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, okt

Kön: Hanr

Höjd: 52 cm

Vikt: 19 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Eventuellt

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM WALLY

Wally, som förutom att vara en stilig kille också har fantastiskt vackra och uttrycksfulla ögon. Han är en mjuk och lite eftertänksam kille som älskar sina skötare och gärna umgås med dem i lekparken. Han är en mästare på leksaker – och plockar glatt alla sina favoritsaker ur leklådan.

Wally har charm i mängd och delar gärna ut ömhetsbetygelser till sina mänskliga vänner. Han är dessutom väldigt snäll och respektfull – och önskar sig en människa med samma egenskaper – och som dessutom erbjuder spännande naturupplevelser förutom soffmyset – tillfällen att upptäcka och snusa runt.

Han knyter gärna an till snälla människor under förutsättning att de inte pressar honom. En godbit bryter isen.


Wally bor med tillsammans med systern Zelda. Han har därför aldrig saknat lekkamrater – Zelda ställer alltid upp på bus och spring. De har en fin och tillitsfull relation där ingen kör över de andra. Wally är en pigg och aktiv kille men han kan även slappna av och lugnt ligga bredvid systrarna och fundera på livet.


Till vår stilige Wally söker vi det kärleksfulla evighetshemmet där han får fortsätta sin fina utveckling mot att bli en stolt och självsäker unghund. Hemmet ska vara lugnt beläget och ha närhet till härliga strövområden. Inte de yngsta barnen hemmavid.

Wally skulle bli väldigt glad om han hade en glad och lekfull hundkamrat i sitt nya hem – som då kan stötta honom i det nya livet samt vara hans kompis.


Som matte / husse är det viktigt att tänka på att han levt ett väldigt skyddat liv hittills och alltså helt saknar exponering mot omvärlden. Han får aldrig pressas i situationer där han känner sig osäker – i nya miljöer eller bland nya människor. Alla framsteg ska belönas rikligt.


Bakgrund:

Att vara hund i Rumänien är med få undantag ett helvete. Oönskade hundar behandlas som skräp och orsakas enorma lidanden. Wally och hans sex syskon övergavs vid en rastplats vid en hårt trafikerad väg. Inget vatten, ingen mat, ingen mamma som kunde skydda dem. Valparna var då ca 7 veckor gamla.


En chaufför ute på sina dagliga leveranser uppmärksammade valparna när han tog en kort paus på rastplatsen. Han kände att han bara inte kunde lämna dem på den utsatta platsen där de troligtvis skulle skadas / dödas av trafiken inom timmar – och om någon överlevde – så skulle den kommande vintern ta dem. Mannen övervägde ta hem valparna men insåg att det inte var en hållbar lösning.

Han körde då raka vägen till Footprints of Joy där man med öppna armar tog emot de sju små: Wally, Arturo, Padme, Lyra, Anakin, Zelda och Miren. Veterinären gjorde en genomgång där samtliga konstaterades oskadda men medtagna och magra.

Syskonen fick ett eget rum inne på kliniken och fick för första gången njuta av ett varmt rum, mjuka bäddar och matskålarna som anlände gång på gång.


Flera av syskonen finns redan i goda svenska hem. Övriga väntar ännu på lyckan i sitt liv – som kära familjemedlemmar i Sverige. Vi är glada att få välkomna stilige Wally till Hundhjälpens adoptionsprogram.

I Rumänien 

I Rumänien - Räddningen