UMER - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, sept

Kön: Hane

Höjd: 51 cm

Vikt: 17 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM UMER

Umer är en härlig blandning av en piggelinus och en nyfikenstrut. I den här syskonskaran är hundarna väldigt olika varandra. Umer är ”den randige killen” och har mycket spring i benen.

Han älskar när det händer roliga saker och skaffar sig gärna nya erfarenheter. Lek ska det vara – med personalen, syskonen eller om ingen har tid – så finns det gott om spännande leksaker i en låda.


Umer är en framtida bästis som kommer att stortrivas i det hem där man tycker om att göra saker tillsammans med sin hund – och där utfärder i skog och mark står på agendan ofta.

Umer är oerhört intresserad av att utforska närområdet – längre än så sträcker sig hans värld ännu inte. Umer är en oerhört fin kille som kommer att knyta an starkt till sina människor.

Han har starka band till sina favoritpersoner vid hägnet.


Till vår fantastiske Umer söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han får fortsätta sin positiva utveckling. Hemmet får inte ha city-läge och bör ligga i anslutning till trevliga naturområden.

Umer bor gärna med en pigg och glad hundkamrat i sitt nya hem. Vi tror att han även kommer att kunna bli god vän med en hundvan katt. Att tänka på är att Umer som de flesta av våra hundar vuxit upp bakom skyddande murar. Han saknar därför helt exponering mot omvärlden och får aldrig pressas inför nya miljöer och nya människor.


Bakgrund:

Gatans hundar har alltid dragits till Cernavodas kärnkraftverk. Det är faktiskt tack vare kärnkraftverket som italienska SaveTheDogs anlände till Cernavoda.

Italienska ingenjörer arbetade med konstruktionen och förskräcktes av den katastrofala hundsituationen i området – kontaktade Sara Turetta i Milano – och där startade allt 2002.

Personalen här är högutbildad och har en annan syn på djur än folk från trakten. I alla tider har man matat hundar och kallat på hjälp när någon varit skadad eller sjuk – eller då det blivit för många hundar.


Mamma Gaia valde en bra plats att hålla till och föda sina valpar. Hon uppmärksammandes snabbt av personal och man förstod att Gaia aldrig skulle klara att hålla nio valpar vid liv utan bättre skydd. Ännu en utryckning från SaveTheDogs.

Det var en trött mamma som anlände med sina nio små – Umer, Adam, Anna, Caio, Pluto, Polo, Ralf, Ray och Susmi. Småttingarna var vid ankomsten knappa sex veckor gamla – en kritisk tid för försvagade valpar.

SaveTheDogs är dock experter på att rädda unga valpar till livet och man lyckades mot alla odds klara livhanken på samtliga.

Välkommen till Hundhjälpen, glade Umer!

I Rumänien

I Rumänien - Räddningen