TAZ - HUNDHJÄLPEN


Född: 2021, sept

Kön: Hane

Höjd: 60 cm

Vikt: 24,5 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM TAZ

Taz är en populär medlem i syskongruppen men han har även en självständig sida där han struntar i vad de andra har för sig och i stället traskar iväg för att pyssla med något han hittat.

Däremellan finner vi honom mitt i springet och utforskandet. Han kan också söka upp personalen när de andra stojar på som värst – han älskar närhet och är en väldigt kärleksfull kille som tycker mycket om lugnt mysande och kel.

När han får en egen människa kommer lyckan att bli stor – nu måste han dela uppmärksamheten med så många andra hundar vilket faktiskt gör honom lite ledsen. I lekparken får han emellertid ibland lite egentid med någon favoritmänniska och då är det väldigt roligt att träna på den utrustning som finns – givetvis med goda belöningar – grabben älskar gottebitar.


Taz har även fått följa med in på kontoret där det till hans stora lycka fanns ännu fler gottebitar. Viktigt att tänka på här är att Taz precis som så många av våra hundar som är uppvuxna i hägnet, helt saknar exponering mot omvärlden.

Man får således aldrig pressa honom i situationer och inför människor där han känner sig osäker. Framstegen ska få komma i hans egen takt och belönas rikligt.


Till vår charmige Taz söker vi nu ett varmt välkomnande hem där han får bli en älskad familjemedlem. Hemmet ska vara lugnt beläget och man bör ha en lite lugnare livsstil. Inga barn under skolåldern. Taz vill ha en snäll och stabil hundkamrat i hemmet som kan hjälpa honom tillrätta i det nya livet.. Finns katt måste den vara hundvan och introduktion ske gradvis.


Bakgrund:

Södra Rumänien är ett fattigt område. Många människor lever under väldigt enkla förhållanden och detta drabbar givetvis också deras djur. Vackra Ines hade en ägare som trots sin fattigdom gjorde sitt bästa för henne.

När hon fick sju valpar byggde han en sorts koja till henne men det visade sig snabbt att det var ohållbart. Han skulle inte kunna ha kvar hundarna – de var för många och han hade heller inte råd med maten.


SaveTheDogs blev igen de räddande änglarna som fick rycka in. Man tog med sig Ines och de sju dryga fem veckor gamla valparna som förstås behövde sin mammas omsorg ännu en tid.

Så här små valpar är ofta i riskzonen och många överlever inte då de ofta är väldigt svaga. Tack vare att dessa små hade sin snälla och omhändertagande mamma med hade de dock bra förutsättningar.


Alla överlevde – Taz, Pavel, Matilda, Sammy, Gia, Ramzi och Oreo! Hundhjälpen har blivit tilldelade hela den stora barnaskaran där nu alla ivrigt väntar på flytten till ett eget hem där ett spännande hundliv väntar.

Vi presenterar här vårt charmtroll Taz!

I Rumänien - December 2022