SUSMI- HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, sept

Kön: Hane

Höjd: 56 cm

Vikt: 20,6 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a 


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM SUSMI

Susmi är en riktig lek-kille. Han är just nu väldigt inne på bollar men även ägna långa stunder åt tuggrep eller en kvist han hittat. Lek är lika roligt med syskonen som med personalen och även samarbetslekar vid träningsutrustningen passar denne fine kille. Något annat han gillar är att plaska i vattenhinkar.


Susmi är en kärleksfull kille med många goda kvaliteter. Han vill att hans människor ska ha ett lite lugnare kroppsspråk och tala med vänliga röster för att skapa ett förtroende. Sedan önskar han sig ett aktivt friluftsliv ute i skog och mark.

Med så många syskon har lekkamrater aldrig saknats. Vår charmige Susmi bor i dag med några av bröderna och systrarna. De har en fin relation och finns där för varandra – när det ska busas, när någon känner sig lite osäker eller när det ska krypas ihop till kvällen.

Han har ett fint hundspråk och kommer i framtiden att kunna skaffa sig många nya hundkamrater. Visst är det roligt att leka med syskonen i lekparken men Susmi önskar sig så mycket mer av livet och det kan hägnet inte erbjuda.

Han vill traska i skogar och gräva hål under stubbar, han vill ligga på en sommaräng och studera småkryp – och så vill han mysa i soffan med de människor som betyder mycket för honom.


Till vår piggelinus Susmi söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han får fortsätta sin positiva utveckling. Hemmet ska vara lugnt beläget och i anslutning till trevliga naturområden. Inte de yngsta barnen hemmavid.

Susmi vill bo med en glad och trygg hundkamrat som kan bli hans lekkamrat och mentor. Vi tror att han även kan bli god vän med en hundvan katt givet gradvis introduktion.

Att tänka på är att Susmi som de flesta av våra hundar vuxit upp bakom skyddande murar. Han saknar därför helt exponering mot omvärlden och får aldrig pressas inför nya miljöer och nya människor.


Bakgrund:

Gatans hundar har alltid dragits till Cernavodas kärnkraftverk. Det är faktiskt tack vare kärnkraftverket som italienska Save The

Dogs anlände till Cernavoda.

Italienska ingenjörer arbetade med konstruktionen och förskräcktes av den katastrofala hundsituationen i området – kontaktade Sara Turetta i Milano – och där startade allt 2002. Personalen här är högutbildad och har en annan syn på djur än folk från trakten.

I alla tider har man matat hundar och kallat på hjälp när någon varit skadad eller sjuk – eller då det blivit för många hundar. Mamma Gaia valde en bra plats att hålla till och föda sina valpar. Hon uppmärksammandes snabbt av personal och man förstod att Gaia aldrig skulle klara att hålla nio valpar vid liv utan bättre skydd.


Ännu en utryckning från Save The Dogs. Det var en trött mamma som anlände med sina nio små – Susmi, Caio, Pluto, Ray, Adam, Anna, Polo, Ralf och Umer.

Småttingarna var vid ankomsten knappa sex veckor gamla – en kritisk tid för försvagade valpar. Save The Dogs är dock experter på att rädda unga valpar till livet och man lyckades mot alla odds klara livhanken på samtliga.

Välkommen till Hundhjälpen, lurvtrollet Susmi!

I Rumänien