SECCO - HUNDHJÄLPEN


Född: 2021, maj

Kön: Hane

Höjd: 52 cm

Vikt: 22 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 13+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM SECCO

Ingen vet Seccos ursprung men han kan vara född och uppvuxen på gatan. Detta då han framstår som väldigt klipsk och dessutom ganska självständig. Han har fått fatta sina egna beslut för att överleva – vilket formar en gatuhund till att bli väldigt ”street smart”, dvs en problemlösare.

Han är mycket förtjust i sina vårdare men behöver få tid på sig att lära känna nya människor. Favoritmänniskorna är de som talar lugnt och vänligt och har ett lugnt kroppsspråk – det skapar förtroende och vänskap. Har personerna godbitar är de ännu bättre.


Secco trivs i lekparken där han gärna springer och busar en stund – för att sedan i lugn och ro ”läsa den omfattande tidningen”. Han har också lärt sig gå i koppel och finner glädje i den relativa frihet han då får utanför hägnet. Känner han sig osäker söker han ofta ögonkontakt och uppmuntran från sin människa.

Secco umgås gärna med snälla och lugna hundar men verkar också trivas väldigt bra på egen hand – det är kanske så han levt.


Till vår stilige Secco söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem beläget i lugn miljö. Inga barn under tonåren hemmavid. Finns hund ska den vara lugn och trygg. Finns katt ska den vara lugn och hundvan.

Viktigt att tänka på är Seccos självständiga ådra – han ska få vara sig själv även i framtiden och inte formas efter någon mall som inte passar honom. Då blir han någons allra bäste vän som aldrig sviker.


Bakgrund:

Secco är en oerhört smart kille som mer eller mindre räddade sig själv. I december förra året dök han upp utanför hägnet.

Han var dock inte intresserad av någon närmare kontakt utan försvann och kom tillbaka regelbundet. Personalen satte ut en egen halmad koja åt honom ( det var vinter och kallt ) och varje kväll sattes en matskål ut. Plötsligt försvann han och det tog någon vecka före man såg honom igen.

Nu var han mager, svag och håglös – och kom helt klart för att han behövde hjälp. Det stod solklart för Secco själv att Footprints of Joy var det bästa alternativet och han följde villigt med personalen och njöt av deras omsorger.

Han var redan på avstånd bekant med flera av dem och tyckte nog livet tog en bra vändning.


Secco är idag en frisk och charmig kille som nog tycker att ytorna i hägnet är lite begränsande – han har ju levt fritt och själv styrt sina dagar. Han ser fram emot att få börja utforska de svenska vidderna och vi har lovat hjälpa honom på vägen hit.

Hjärtans välkommen till Hundhjälpens adoptionsprogram, charmige Secco!

I Rumänien

I Rumänien - Räddningen