ROMEO - HUNDHJÄLPEN


Född: 2020, jan

Kön: Hane

Höjd: 55 cm

Vikt: 23 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja, tikar

Kan bo med katter: Nej

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM ROMEO

Romeo och Cabral bor tillsammans vilket känns bra för dem båda. Medan den äldre Cabral har lite mer ”värdighet” är unge Romeo full av benspring och bus. Han får utlopp för sin livsglädje i lekparken där grästuvorna ryker när han får upp farten.

Det går nog inte att finna en gladare kille än Romeo när han kommer igång som bäst. De promenader han regelbundet erbjuds är också mycket uppskattade. Romeo har sin alldeles egna humor – han väljer ofta att göra precis tvärtom mot vad personalen ber honom om – och tycker själv han är roligast i världen då.

Han har också en väldigt tillgiven sida etablerad redan på gatan. Han smyger sig gärna nära personalen för lite kel och mys – speciellt gillar han att bli kliad kring öronen – då faller han nästan i trans.


Romeo kommer att bli sin nya matte eller husse en trogen – och rolig – följeslagare. Han har i sitt tidigare liv levt tillsammans med hundar av båda könen och har ett lugnt och tydligt hundspråk som gör att han lätt kan etablera nya relationer.


Till vår fantastiske Romeo söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han får bli ”stjärna”. Man bör vara medveten om att han är van att ha lite ”svängrum” så långa och intressanta skogspromenader är ett måste.

Sedan ska livet också förgyllas med lite skoj och bus. Hemmet ska inte ha city-läge och de allra minsta barnen bör inte finnas i hemmet. Romeo bor väldigt gärna med en trevlig och stabil hundkamrat som gillar att lekea, gärna en tik. Inga katter.


Bakgrund:

Romeo är en alldeles äkta gatuhund. Tillsammans med mentorn Cabral har han levt hela sitt liv på gatan, navigerat mellan bilar och sökt mat i soptunnor – men med en klokhet och medvetenhet som skyddat honom från faror och skaffat honom mänskliga vänner.

Där SaveTheDogs långvarige skyddsling Cabral skymtat – där han även Romeo skymtat.

Varje dag har de gjort sig en sväng till de bostäder där SaveTheDogs personal bor och där de alltid fått en matbit och en kram. De båda pojkarna har varit en oerhört uppskattade besökare som genast kommit springande när de hört sina namn kallas.


I oktober 2022 kom de fruktade hundfångarna till Cernavoda – ditkallade av kommunen för att fånga in och döda så många gatuhundar som möjligt. Romeo och Cabral som båda är väldigt sociala och nyfikna individer skulle vara lättfångade byten. Personalen skyndade sig att söka upp dem och snart befann sig dessa så älskade hundar i trygghet inne på veterinärkliniken och några månader därefter kunde de börja vistas ute i hägnet.


För Romeo som alltid levt i frihet är tillvaron bakom murarna ganska tråkig. Han längtar ut till vidderna och möjligheten att återigen få ströva – men nu i skogar och över ängar i Sverige.

Vi gläds åt att Romeo nu får chansen att finna sitt hem i Sverige och önskar denne käre vän ”lycka till”!

I Rumänien