RAY - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, sept

Kön: Hane

Höjd: 48 cm

Vikt: 17 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: Måste ha en trygg hundkamrat


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM RAY

Med så många syskon har lekkamrater aldrig saknats. Stilige Ray bor i dag med några av bröderna och systrarna. De har en fin relation och finns där för varandra – när det ska busas, när någon känner sig lite osäker eller när det ska krypas ihop till kvällen.

Det här är en kille som snabbt gör en räd mot leksakslådan när syskonen får gå till lekparken. Han väljer ut sina favoriter och springer iväg – och så blir det kanske lite dragkamp med syskonen.


Ray trivs med att vara en i gänget och han bör även i sitt nya hem ha en snäll hundkamrat. Han har börjat upptäcka det roliga med promenaderna kring hägnet och ser fram emot stunderna som erbjuder omväxling i ett ganska inrutat liv.

Till personalen har han en fin relation men han vill att hans människor ska ha ett lugnt kroppsspråk och inte vara högljudda. Ray är en oerhört fin kille som kommer att knyta an starkt till sina människor.


Till vår finaste Ray söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han får fortsätta sin positiva utveckling. Hemmet ska vara lite lugnare beläget och i anslutning till trevliga naturområden. Inte de minsta barnen hemmavid. Ray vill i hemmet ha en snäll och trygg hundkamrat som kan vara hans mentor i det nya livet.

Vi tror att han även kan bli god vän med en snäll katt Att tänka på är att Ray som de flesta av våra hundar vuxit upp bakom skyddande murar. Han saknar därför helt exponering mot omvärlden och får aldrig pressas inför nya miljöer och nya människor.


Bakgrund:

Gatans hundar har alltid dragits till Cernavodas kärnkraftverk. Det är faktiskt tack vare kärnkraftverket som italienska SaveTheDogs anlände till Cernavoda. Italienska ingenjörer arbetade med konstruktionen och förskräcktes av den katastrofala hundsituationen i området – kontaktade Sara Turetta i Milano – och där startade allt 2002.

Personalen här är högutbildad och har en annan syn på djur än folk från trakten. I alla tider har man matat hundar och kallat på hjälp när någon varit skadad eller sjuk – eller då det blivit för många hundar. Mamma Gaia valde en bra plats att hålla till och föda sina valpar. Hon uppmärksammandes snabbt av personal och man förstod att Gaia aldrig skulle klara att hålla nio valpar vid liv utan bättre skydd


. Ännu en utryckning från SaveTheDogs. Det var en trött mamma som anlände med sina nio små – Ray, Adam, Anna, Caio, Pluto, Polo, Ralf, Susmi och Umer. Småttingarna var vid ankomsten knappa sex veckor gamla – en kritisk tid för försvagade valpar. SaveTheDogs är dock experter på att rädda unga valpar till livet och man lyckades mot alla odds klara livhanken på samtliga.

Välkommen till Hundhjälpen, gulltrollet Ray!

I Rumänien

I Rumänien - Räddningen