RALF - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, sept

Kön: Hane

Höjd: 56 cm

Vikt: 17,3 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM RALF

En oerhört stilig kille i gyllene rustning – det är vår Ralf. Han är en pigg och glad, människokär kille som älskar att stå i centrum.

Ser han favoritpersonerna vänder han gärna upp magen och vill bli kliad en stund. Mys och trevliga diskussioner är väldigt uppskattade. En annan favoritsysselsättning är att få traska lite runtomkring i hägnet – en chans att få se andra djur och undersöka spännande dofter. Leka gör han lika gärna med sina skötare som med syskonen. Leksaker är roliga och kan springas omkring med eller bara bearbetas.

Ralf bor tillsammans med flera av syskonen och unga hundar som de är, så fylls dagarna av mycket bus. Syskonen har en fin relation sinsemellan där ingen dominerar de andra.


Till vår finaste Ralf söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han får fortsätta sin positiva utveckling. Hemmet ska vara lite lugnare beläget och i anslutning till trevliga naturområden.

Ralf kan om nödvändigt bo som ensam hund i hemmet men roligare är det förstås om han kan få dela det med en snäll och trygg hundkamrat som samtidigt kan vara hans mentor i det nya livet.

Vi tror att Ralf även kan bli god vän med en snäll katt


Att tänka på är att han som de flesta av våra hundar vuxit upp bakom skyddande murar. Han saknar därför helt exponering mot omvärlden och får aldrig pressas inför nya miljöer och nya människor.


Bakgrund:

Gatans hundar har alltid dragits till Cernavodas kärnkraftverk. Det är faktiskt tack vare kärnkraftverket som italienska SaveTheDogs anlände till Cernavoda. Italienska ingenjörer arbetade med konstruktionen och förskräcktes av den katastrofala hundsituationen i området – kontaktade Sara Turetta i Milano – och där startade allt 2002.

Personalen här är högutbildad och har en annan syn på djur än folk från trakten. I alla tider har man matat hundar och kallat på hjälp när någon varit skadad eller sjuk – eller då det blivit för många hundar. Mamma Gaia valde en bra plats att hålla till och föda sina valpar. Hon uppmärksammandes snabbt av personal och man förstod att Gaia aldrig skulle klara att hålla nio valpar vid liv utan bättre skydd.


Ännu en utryckning från SaveTheDogs. Det var en trött mamma som anlände med sina nio små – Ralf, Ray, Adam, Anna, Caio, Pluto, Polo, Susmi och Umer. Småttingarna var vid ankomsten knappa sex veckor gamla – en kritisk tid för försvagade valpar. SaveTheDogs är dock experter på att rädda unga valpar till livet och man lyckades mot alla odds klara livhanken på samtliga.

Välkommen till Hundhjälpen, världens bäste Ralf!

I Rumänien

I Rumänien - Räddningen