POLO - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, sept

Kön: Hane

Höjd: 58 cm

Vikt: 22 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM POLO

Polo har hägnets charmigaste leende. Läpparna fastnar på tänderna och han får ett uttryck som i sin tur lockar fram personalens leenden. Han är en glad och lekfull kille som har en passion för leksakslådan.

I dagsläget är favoriten en boll på ett snöre som han kastar omkring eller förnöjt springer iväg med.

Han delar gärna sina lyckliga stunder med personalen och tycker mycket om kvalitetstid med lite kel och intressant diskussion. Bjuds ett kex tackar han inte nej.

Polo bor tillsammans med flera av syskonen så lekkamrater saknas aldrig.


De har ett väl utvecklat språk i sitt umgänge och vi tror att han kommer att ha lätt att i framtiden skaffa sig nya kamrater. En snäll och hundvan katt kan också vara en trolig kompis.

Polo är nyfiken och lyhörd och älskar att snusa runt. Han kommer att bli överlycklig över att få vistas i våra svenska skogar eller springa på ängar och söka sorkar.


Till vår finaste Polo söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han får fortsätta sin positiva utveckling. Hemmet ska vara lite lugnare beläget och i anslutning till trevliga naturområden. Inte de minsta barnen hemmavid.

Polo vill gärna bo med en snäll och trygg hundkamrat som kan vara hans mentor i det nya livet. Att tänka på är att Polo som de flesta av våra hundar vuxit upp bakom skyddande murar. Han saknar därför helt exponering mot omvärlden och får aldrig pressas inför nya miljöer och nya människor.


Bakgrund:

Gatans hundar har alltid dragits till Cernavodas kärnkraftverk. Det är faktiskt tack vare kärnkraftverket som italienska SaveTheDogs anlände till Cernavoda. Italienska ingenjörer arbetade med konstruktionen och förskräcktes av den katastrofala hundsituationen i området – kontaktade Sara Turetta i Milano – och där startade allt 2002.

Personalen här är högutbildad och har en annan syn på djur än folk från trakten. I alla tider har man matat hundar och kallat på hjälp när någon varit skadad eller sjuk – eller då det blivit för många hundar. Mamma Gaia valde en bra plats att hålla till och föda sina valpar. Hon uppmärksammandes snabbt av personal och man förstod att Gaia aldrig skulle klara att hålla nio valpar vid liv utan bättre skydd.


Ännu en utryckning från SaveTheDogs. Det var en trött mamma som anlände med sina nio små – Polo, Ray, Adam, Anna, Caio, Pluto, Ralf, Susmi och Umer. Småttingarna var vid ankomsten knappa sex veckor gamla – en kritisk tid för försvagade valpar. SaveTheDogs är dock experter på att rädda unga valpar till livet och man lyckades mot alla odds klara livhanken på samtliga.

Välkommen till Hundhjälpen, snyggingen Polo!

I Rumänien

I Rumänien - Räddningen