PIERINO - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, april

Kön: Hane

Höjd: 54 cm

Vikt: 24 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja, tikar

Kan bo med katter: Nej

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM PIERINO

Här har vi en kille med hjärta av guld och en stor personlighet. Pierino är en glad och rolig hund som gillar att skoja till det. Han deltar med glädje när personalen bjuder in honom till lek eller lite träning i parken.

Humöret på topp när det bjuds på promenad. Pierino snusar nyfiket på allt intressant men håller hela tiden koll på att hans människa är med och också har roligt. När någon har tid för en stunds prat och kel – då är han så lycklig att han mjukt lutar sig mot sin människa och ser drömmande ut.


Den här killen är någons framtida bäste vän – han är fullspäckad av goda egenskaper som kärlek till sina människor, äventyrslust och en positiv livssyn.

Han fungerar bra i sin hundgrupp men ska inte umgås med dominanta hundar då de gör honom osäker – han har ju blivit anfallen och skadad. Med sina snälla kamrater leker han gärna och tar då ofta initiativ.


Till vår fantastiske Pierino söker vi nu det kärleksfulla evighetshemmet där han får stjärnstatus. Hemmet får inte ha city-läge och de minsta barnen bör inte finnas hemma.

Pierino bor gärna tillsammans med en snäll och glad hundkamrat i liknande storlek, gärna då en tik. Inga katter.

Han, precis som de flesta av våra hundar är uppvuxen i en väldigt skyddad miljö och därför måste man i det nya hemmet förstå att han kan vara osäker i nya miljöer och inför nya människor. Han får inte pressas utan själv avgöra takten på sina framsteg.


Bakgrund:

Knappa fyra månader gammal övergavs lille Pierino utanför Footprints of Joy en stekhet augustidag. Personalen såg honom där han irrade runt invid vägbanan och skyndade ut för att omhänderta honom.

Pierino blev överlycklig att bli räddad – han var chockad över det som inträffat och sökte genast tröst och vänskap. Han var tunn och uttorkad men oskadd.


Sedan dag ett har han spritt solsken runtomkring sig. Pierino fick återhämta sig inne på kliniken tills de medicinska procedurerna var avklarade och sedan introducerades han till en lämplig hundgrupp i hägnet. Där blev han dock påhoppad av en dominant hane som inte ville dela med sig av maten – med resultatet att Pierinos svans fick en svår skada och man tvingades amputera största delen.

Inget som bekommer honom det minsta – han bor nu med hundar som välkomnat honom och ser fram emot att få förgylla tillvaron för en familj i hundlandet Sverige.


Välkommen till Hundhjälpens adoptionsprogram, solstrålen Pierino!

I Rumänien - Juni 2023

I Rumänien - Räddningen