MORENO - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, nov

Kön: Hane

Höjd: 51 cm

Vikt: 20,5 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: äldre barn

Särskilda behov: Lugnt boende


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM MORENO

Moreno är en väldigt mjuk och tillgiven grabb. Han hälsar artigt men med stor glädje på sina favoritpersoner. Hans blick ber om närhet och han njuter av några minuters mysande med kel och trevligt prat. Kan man sedan gå till lekparken en stund är lyckan stor. Moreno tycker om leksaker och har fullt upp med bollar och rep som ska bearbetas eller bara slängas i luften. Han är uppmärksam och nyfiken, klipsk och positiv – egenskaper som kommer att göra honom till någons framtida bästis.


Med så många syskon finns det alltid någon att ha trevligt med. Morenos bästisar är Rina och Ezio – de springer och busar som tre svarta blixtar – snabba som vinden. Han kommer att i framtiden ha lätt att skaffa nya hundvänner då han är populär tack vare sitt godmodiga humör. Hägnet är tryggt och tillgodoser alla basbehov – men denne så pigge och kärlekstörstande kille längtar efter en mer varierande tillvaro och egna människor att skämma bort.


Vi söker för vår härlige Moreno nu ett tryggt och kärleksfullt hem beläget i lugn miljö. Man bör vara intresserad av att vistas ute i naturen med sin hund då Moreno älskar att snusa kring stenar och buskar – där kanske en godbit finns gömd. Han vore glad att få bo med en pigg och lekfull hundkamrat då han har stort utbyte av umgänget och vänskapen – plus att den hunden kan hjälpa honom tillrätta i det nya livet.. Katt ok efter gradvis introduktion. Notera att Moreno helt saknar exponering mot omvärlden och aldrig får pressas där han känner sig osäker - inför nya människor och i nya miljöer.


Bakgrund
Hur kan någon ens komma på tanken att dumpa 13 unga valpar mitt i kallaste januari? I södra Rumänien går det tydligen utmärkt! I utkanten av en liten by upptäckte några förbipasserande två stängda plastkorgar fulla med små valpar. Man kände till SaveTheDogs och ringde snabbt efter hjälp. Inom några timmar var de iskalla och ynkliga småttingarna inne i värmen vid veterinärkliniken i Cernavoda.


Valparna är inte alla syskon men i liknande ålder. Svaga och undernärda men med livsgnista. Någon har alltså gått runt och på olika håll samlat ihop dessa små – och kastat bort dem…. 13 valpar anlände och 13 valpar överlevde – ett mirakel och ett bevis på SaveTheDogs fantastiska arbete. De har nu alla vuxit upp till härliga unga hundar med sina egna karaktärer och viljor. Hundhjälpen har tilldelats 11 vackra svarta hundar – Moreno, Ezio, Emilio, Rina, Romario, Omar, Lionel, Carla, Franca, Ugo och Carmela. Systrarna Alba och Antonia har redan lämnat hägnet för nya liv i Italien. Vi är glada att här få introducera vår charmprins Moreno i Hundhjälpens adoptionsprogram!

I Rumänien

I Rumänien - Räddningen