MISTRAL - HUNDHJÄLPEN


Född: 2021, dec

Kön: Hane

Höjd: 58 cm

Vikt: 23 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM MISTRAL

Mistral hyser stor kärlek till sina skötare, vilket han också visar dem. När han känner sig osäker söker han upp dem och håller sig nära. Han tar sig gärna tid till kel och mys – eller en stunds lek i parken där han också kan släppa loss och springa av sig lite.

Mistral delar sin inhägnad med HHs Uva, Jake och Gigia så de tas ofta till lekparken tillsammans för att få njuta av lite mer frihet. De trivs alla tillsammans och på fint hundmanér tar de hänsyn till varandra i leken.


Mistral har ännu inte träffat så många andra hundar men han har ett bra hundspråk och kommer i framtiden att kunna skaffa sig många nya kamrater.

En och annan katt har han stött på under de spännande promenader som görs kring hägnet. De har varit intressanta och vi tror att om det finns en katt i det nya hemmet kan de säkert bli goda vänner förutsatt en gradvis introduktion.

Personalen berättar att Mistral har en härlig personlighet – han är tillgiven, nyfiken, lekfull och mycket smart. Det här är en kille som kommer att trivas med friluftsliv här i Sverige – varvat med mycket mys och närhet hemma.


För hans räkning söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem, lite lugnare beläget. Mistral skulle bli väldigt glad om han fick bo tillsammans med en snäll och trygg hundkamrat som då kan visa honom hur livet ska levas i Sverige.

Att tänka på som ny ägare är att Mistral som de flesta av våra hundar vuxit upp bakom hägnets skyddande murar. Han får därför aldrig forceras i situationer där han känner sig osäker, bland nya människor eller inför nya miljöer – utan måste själv få avgöra takten för sina framsteg.


Bakgrund:

Född på julafton och dumpad ca två månader senare… Mistral och alla hans syskon – Brisa, Ostria, Bora, Montana, Levanto, Zefiro och Scirocco dumpades under natten ute på landsbygden kring Cernavoda.

De lämnades i en trädgård vid en liten gård – kanske med tanken att de boende skulle ta hand om dem. Givetvis var detta en överraskning för de boende som genast insåg att de inte kunde ta hand om de små och i stället snabbt ringde SaveTheDogs.


Valparna som tultade omkring tog en stund att fånga in men med lite tålamod och list var snart hela gänget på plats i bilen mot Footprints of Joy. Veterinären stod och väntade och kunde snabbt konstatera att det här var TVÅ olika kullar – men i liknande ålder. De har därför alltid betraktats som syskon och fått dela sin barndom med varandra.


Inga valpar var tack och lov skadade vid ankomsten och efter lite inledande vila satte busandet igång – det hördes alltid glada skall och pip från deras rum inne på kliniken och de leksaker de fick av personalen användes flitigt. Brisa och Ostria har tilldelats det tyska adoptionsprogrammet.

Vi på Hundhjälpen har fått oss tilldelade Mistral, Bora, Montana, Levanto, Zefiro och Scirocco.

Vi är glada att här kunna presentera för våra vänner vår gullnos Mistral!

I Rumänien - Mars 2024

I Rumänien - November 2022

I Rumänien

I Rumänien - Räddningen