MIRKO - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, jan

Kön: Hane

Höjd: 52 cm

Vikt: 20 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM MIRKO

Redan som liten valp älskade Mirko att ”gräva” i vattenhinkar – och det fortsätter han med. Han har även andra passioner som att mysa med personalen, promenera tillsammans och så äta godbitar.

Mirko är väldigt människokär och på promenaderna ser han till att göra dem ”gemensamma” genom den fina kontakt han har med sin medföljare.

Ibland väljer han bort leken med syskonen för att i stället umgås med en favoritperson i lekparken. Han har alltid levt med sina syskon med vilka han har en trevlig relation och där ingen dominerar utan man umgås på ett jämställt sätt.

Ibland busas det väldeliga och ibland ligger man bara och studerar vad som pågår runtomkring i hägnet. Han har en underbar personlighet och kommer att i framtiden bli någons allra bäste vän – en följeslagare på livets alla stigar.


För vår fantastiske Mirko söker vi nu det varmt välkomnande evighetshemmet där han får fortsätta sin positiva utveckling. Hemmet ska vara lite lugnare beläget. Mirko kan bo som ensam hund i det hem man har mycket tid att ägna honom, men han delar även gärna sitt hem med en vänlig och stabil hundkamrat.

Finns katt bör den vara hundvan.

Att alltid ha i åtanke – Mirko som vuxit upp bakom hägnets skyddande murar saknar helt exponering mot omvärlden. Han får ALDRIG pressas där han känner sig osäker – i nya miljöer eller inför nya människor. Alla framsteg ska få ske i hans egen takt och belönas rikligt.


Bakgrund:

Unge Mirko levde tillsammans med mamma Ullis och fem syskon i utkanten av Cernavoda – i ett område nära floden Donau.

Några människor upptäckte dem i ett litet skjul och bestämde sig för att mata dem. Detta blev dock jobbigt i längden och man förstod att söka annan hjälp för den lilla familjen.


SaveTheDogs anlände till platsen och Ullis med sina sex valpar omhändertogs omgående och fick ett eget litet rum inne på veterinärkliniken där de kunde återhämta sig.

Tack vare de snälla människorna som hjälpte var alla i relativt gott skick. Valparna Mirko, Lensky, Armando, Elwira, Tony och Demir växte snabbt och med sex allt rörligare småttingar har rara Ullis haft fullt upp.

Hon pustade nog ut när de var gamla nog att ”flytta hemifrån”. Mirko liksom syskonen har fått växa upp i en trygg och förutsägbar tillvaro där de är omgivna av snälla människor och deras behov är tillgodosedda.


Hägnmiljön är dock begränsande och livet har ju så mycket mer att erbjuda en ung hund. Vår glade vattenskvättare Mirko är nu redo att finna lyckan i ett land långt borta – och vi på Hundhjälpen gläds åt att vi får hjälpa honom till det egna hemmet.

Välkommen till Hundhjälpens adoptionsprogram, finaste Mirko!

I Rumänien

I Rumänien - Januari 2023

I Rumänien - Juli 2022

I Rumänien - Räddningen