MICHETTA - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, dec

Kön: Tik

Höjd: 50 cm

Vikt: 17 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM MICHETTA

Michetta är en riktig piggelina som älskar livets aktiva stunder. Lek och bus, spring och hopp.

Det här är en tjej för dig som tycker om att vara aktiv med din hund – du som trivs ute i markerna och ser din hund som din vän och följeslagare. Kanalisera era energier till det som är spännande och roligt, spännande promenader, vandringar eller en kurs där hundens naturliga egenskaper står i fokus, t ex spårande.

Softa i soffan däremellan – Michetta älskar närhet och är oerhört tillgiven och uppmärksam. Goda egenskaper i mängd.


Hon tycker om hägnets alla snälla människor och låter sig gärna ”mutas” med en lite godbit. Personalen beskriver henne som mycket klipsk och läraktig. Michetta har en härlig förmåga att bli god vän med andra, vänliga hundar. Hon leker alltid med systern Piadina men inkluderar gärna även fler kamrater i upptågen.

Dessa trivs i hennes sällskap då hon har ett fint och inbjudande hundspråk. Michetta kan även pyssla på lite på egen hand utan problem.


Till denna fantastiska tjej söker vi nu ett livslångt, kärleksfullt hem där hon får framstå som den stjärna hon är. Inget city-boende utan med närhet till härliga strövområden. Inte de minsta barnen hemma.

En pigg och glad hundkamrat vore uppskattad. Finns katt ska den vara hundvan.

Observera att Michetta som så många av våra hundar har vuxit upp bakom skyddande murar och saknar därmed helt exponering mot omvärlden. Hon får därför aldrig pressas där hon känner sig osäker – inför nya människor eller nya miljöer.


Bakgrund:

1a mars – en kylig, tidig morgon. Nära parkeringen vid Footprints of Joy skymtade under några buskar två små valpar. De var så rädda att de var helt paralyserade när SaveTheDogs personal närmade sig. De var således lätta att plocka upp och bära in till veterinärkliniken, där de fick invänta veterinärens ankomst.


Michetta och Piadina hade under natten dumpats av okänd person – oönskade och oälskade. Just de hundar som anländer nattetid på detta sätt kommer ofta från någon form av hem – där man väljer natten för att undvika möten med personalen.

Vad man missar är att det kan gå riktigt illa för de hundar som dumpas – kringströvande hundar kan få syn på dem och vilja ”avlägsna” dem.

Michetta och Piadina serverades genast god valpmat – livets hittills bästa present för två små, tunna tjejer. De var oskadda men chockade av vad som hänt – kanske de precis slitits från sin mamma.


Idag är flickorna vid bästa hälsa och fulla av livsglädje, ivrigt väntandes på att få resa till egna, kärleksfulla hem.

Vi är glada att kunna välkomna fina Michetta till Hundhjälpens adoptionsprogram!

I Rumänien

I Rumänien - Räddningen