MELVIN - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, dec

Kön: Hane

Höjd: 58 cm

Vikt: 22 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM MELVIN

"Ska vi leka?" Det är den första fråga Melvin ställer efter att i lugn och ro ha fått bekanta sig. Han är väldigt förtjust i tillvaron i lekparken där han glatt väljer ut sina favoritsaker ur leklådan.

När personalen förevisar utrustningen i lekparken tittar Melvin uppmärksamt och testar gärna mot en godbit i belöning. Oftast är något av syskonen med och då springs det hejvilt.


Melvin har en god relation till syskonen och de andra hundar han träffat och hundsällskap överlag är viktigt för honom. Han visar äldre hundar tillbörlig respekt och de jämnåriga bjuds in till lek. Emellanåt erbjuder personalen en promenad vilket är ett tillfälle att vidga världen lite – med nya dofter och scener.


Som de flesta av våra hundar har Melvin vuxit upp bakom skyddande murar och därför är nya miljöer och nya människor en liten utmaning där han aldrig får pressas. Alla framsteg ska belönas rikligt.


För vår stilige charmör Melvins räkning söker vi nu det kärleksfulla evighetshemmet där man trivs med att tillbringa tid ute i skog och mark tillsammans med sin hund och i övrigt för en lite lugnare livsstil. Melvin vill ha en hundkamrat i sitt nya hem då han trivs bra i grupp och i situationer där han känner sig osäker så tar han stöd av sin kamrat.

Finns katt måste den vara hundvan och introduktion ske gradvis. Hemmet ska vara lugnt beläget och med tillgång till härliga strövområden i anslutning. Inte de minsta barnen hemmavid.


Bakgrund:

Floden Donau rinner rakt igenom den lilla staden Cernavoda i Rumänien, där SaveTheDogs arbetar. Längs floden finns många oerhört vackra områden.

Uppåt floden, långt från staden bodde en fiskare med sin familj. De tog hand om ett antal hundar som sällskap och skydd. En av tikarna, Dana, fick strax efter jul 2022 fem rara, små valpar – Melvin, Shannon, Mulder, Nancy och Walter. Fiskaren kunde inte ta hand om samtliga så han kontaktade SaveTheDogs som hämtade den lilla familjen. Mamma Dana fick senare efter att ha kastrerats återvända till sitt fria liv hos fiskaren där hon välkomnades varmt av sin flock.


De fem valparna har vuxit upp vid Footprints of Joy och är nu redo att söka sig ut i världen och finna sina egna hem. Livet har så mycket mer att erbjuda dem alla än hägntillvaron – som är trygg och full av snälla människor – men trots allt – en tillvaro bakom stängsel.

Vi presenterar här för Hundhjälpens alla vänner vår stilige Melvin! Välkommen till adoptionsprogrammet!

I Rumänien