MARTA - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, sept

Kön: Tik

Höjd: 53 cm

Vikt: 17 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 13+

Särskilda behov: Måste ha en trygg hundkamrat


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM MARTA

Marta har nog hägnets mest ”talande” öron – studera dem och du kan ”läsa” hennes sinnesstämning. Hon har också fantastiska ögon – i särklass vackra!

Marta är en mjuk och lite försiktig fröken med en själ fylld av kärlek, en diamant som ännu inte fått sin lyster. Hennes dagar tillbringas med syskonen till vilka hon har en fin relation. De leker och busar för att mot kvällen krypa ihop tätt intill varandra.

Kamrater är viktiga för Marta och det ska finnas hundsällskap i hennes framtida hem. Hon har sina favoriter bland personalen med vilka hon gärna myser en stund.

De människor hon väljer är lugna i sitt bemötande och låter Marta själv befästa relationen.


Den här lilla tjejen har så mycket att erbjuda sitt nya hem. Hon kommer när hon känner sig trygg att knyta starka band och bli en fantastisk liten kamrat.

Marta har utöver syskonen ännu inte träffat andra hundar men hon har ett fint hundspråk och ett tillmötesgående sätt – så utan tvekan kommer hon att kunna knyta fina vänskapsband med andra hundar även i framtiden.

Vi tror att hon även kommer att kunna bli god vän med en hundvan katt.


Till vår finaste Marta söker vi nu ett hem där man för en lite lugnare livsstil och där hemmet är lugnt beläget. Inga unga barn. Härliga strövområden måste ligga i anslutning – här kommer hon att njuta av naturen tillsammans med sina människor.

Marta SKA i hemmet ha en glad och trygg hundkamrat som då kan bli hennes mentor i det nya, främmande livet.


Notera att Marta som de flesta av våra hundar vuxit upp bakom skyddande murar och därmed helt saknar exponering mot omvärlden. Hon får därför ALDRIG pressas i situationer där hon känner sig osäker – i nya miljöer eller inför nya människor.


Bakgrund:

Oktober 2022 var en svart månad i Cernavoda. Då hyrde kommunen in hundfångare för att fånga de oskyddade hundarna på gatan – en grym procedur följd av en grym förvaring och en grym, säker död.

SaveTheDogs hjälpte så många hundar man bara kunde – de som var sociala och lätta byten – och de som annars inte hade en chans. Skräckscener utspelade sig på gatorna med hundar som skrek av fasa och smärta – och män som gapade och svor.


Mysa levde i utkanten av staden där hon i en liten kulle funnit en håla – som blev hem och skydd till hennes 8 små valpar – Marta, Ruth, Giza, Marsipan, Ezam, Amos, Cobbe och Rebecca. Hundfångarna hade bara behövt ”skopa upp” den stackars familjen – men SaveTheDogs hann före.

De fördes i säkerhet och den hårt prövade Mysa som kämpat för att hålla alla små vid liv fick nu vila ut medan kärleksfulla händer tog hand om hennes valpar. Alla var tunna och medtagna så den första tiden var det bara mat och vila som gällde.


Idag är detta friska och levnadsglada unghundar med en välmående mamma – alla blivande svenskar. Vi presenterar här för Hundhjälpens alla vänner lilla sötnöten Marta.

Välkommen, lilla hjärtat!

I Rumänien - November 2023

I Rumänien

I Rumänien - Räddningen