MARSIPAN - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, sept

Kön: Hane

Höjd: 64 cm

Vikt: 22 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja, lugna

Kan bo med barn: äldre barn

Särskilda behov: Lugnt boende


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM MARSIPAN

Vår Marsipan är en väldigt intelligent kille. Han bedömer snabbt som blixten olika situationer och nya människor. De ”utvalda” blir hans allt och över dem öser han sin tillgivenhet. Förtroendet får vinnas – lugna och mjuka möten utan höga krav är en grundsten. När förtroendet är etablerat blir detta en riktig BFF ( Best Friend Forever ) som troget följer dig nära och kärleksfullt. Helst av allt på långa skogspromenader. Där kopplar Marsipan av som bäst – men han har också en ”soft spot” för gosiga bäddar och därmed också soffan i nya hemmet.

I hundsällskap utmärker sig Marsipan som en rolig lekkamrat. Han älskar att springa och är snabb som vinden. Marsipan har ett fint hundspråk och trivs i grupp där man kan stötta varandra vid behov – och mysa tillsammans vid vilan. Han skapar lätt nya vänskapsband och ska ha en glad och vänlig hundkamrat i sitt nya hem. På sina promenader har han även stött på några av hägnets katter och inte brytt sig nämnvärt.

Till vår stilige, långbente Marsipan söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han får utveckla sin potential – och främst av allt – bli en älskad familjemedlem. Hemmet ska vara lugnt beläget och gärna i marknivå med en liten täppa. Inga unga barn i hemmet. Hundkamrat – JA. Observera att Marsipan som så många av våra hundar är uppvuxen bakom hägnets skyddande murar – så han saknar helt exponering mot omvärlden. Han får aldrig pressas i situationer där han känner sig osäker – och inför nya människor.


Bakgrund

Oktober 2022 var en svart månad i Cernavoda. Då hyrde kommunen in hundfångare för att fånga de oskyddade hundarna på gatan – en grym procedur följd av en grym förvaring och en grym, säker död. SaveTheDogs hjälpte så många hundar man bara kunde – de som var sociala och lätta byten – och de som annars inte hade en chans. Skräckscener utspelade sig på gatorna med hundar som skrek av fasa och smärta - och män som gapade och svor. Mysa levde i utkanten av staden där hon i en liten kulle funnit en håla – som blev hem och skydd till hennes 8 små valpar – Marsipan, Amos, Ruth, Giza, Marta, Ezam, Cobbe och Rebecca. Hundfångarna hade bara behövt ”skopa upp” den stackars familjen – men SaveTheDogs hann före. De fördes i säkerhet och den hårt prövade Mysa som kämpat för att hålla alla små vid liv fick nu vila ut medan kärleksfulla händer tog hand om hennes valpar. Alla var tunna och medtagna så den första tiden var det bara mat och vila som gällde. Idag är detta friska och levnadsglada unghundar med en välmående mamma – alla blivande svenskar. Vi gläds åt att här för Hundhjälpens alla vänner kunna presentera finkillen Marsipan!


I Rumänien

I Rumänien - Räddningen