MANOLO - HUNDHJÄLPEN


Född: 2018, maj

Kön: Hane

Höjd: 52 cm

Vikt: 20 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja, tikar

Kan bo med katter: Nej

Kan bo med barn: 18+

Särskilda behov: Bo på landet


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM MANOLO

Manolo är en rar kille med försiktig framtoning. Viktigt för honom är att få stöd från trygga, lugna människor och gärna en hundkamrat med samma kvaliteter. Efter att ha sett sina kamrater slitas i bitar eller dödas av den ryska missilen förstår man behovet av trygghet.


När Manolo får vara med sina favoritpersoner är han överlycklig – vore han en knähund skulle han inte lämna famnen. Han kommer att knyta oerhört starka band till sina framtida människor.

I Cernavoda har han upptäckt det tjusiga med att få gå på små promenader. Han tar nyfiket in alla dofter på marken och i luften och det märks att han uppskattar äventyren.

Personalen är noga med att inte utsätta honom för skrämmande situationer, väl medvetna om hans traumatiska bakgrund.

Men – Manolo har en underbar själ som längtar efter närhet och tillhörighet – han är helt enkelt en fantastisk hund som behöver hitta den miljö där han kan få komma till sin rätt!


Till vår underbare Manolo söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem beläget i lugn miljö, villa eller på landet. Inga barn under skolåldern.

Du bör vara intresserad av trevliga promenader ute i markerna och främst av allt – mycket tid tillsammans.


Manolos bakgrund i Ukraina är i stort okänd men han tros ha levt stor del av sitt liv bakom skyddande murar.

Det är därför viktigt att aldrig pressa honom i situationer där han kan känna sig osäker – inför nya miljöer och människor. Framstegen ska få ske in hans egen takt. Manolo skulle uppskatta en trevlig och stabil tik som sällskap – hon kan då även hjälpa honom tillrätta i den nya miljön och samtidigt bli en bästis. Inga katter.


Bakgrund:

Välkommen till tryggheten, finaste Manolo!

Några veckor efter Rysslands invasion av Ukraina nåddes man i Cernavoda av ett nödrop. Ett litet hägn utanför den viktiga hamnstaden Odessa hade träffats av en missil och var delvis förstört. Många hundar dog och övriga stod nu utan tak över huvudet och med en akut brist på mat och omvårdnadsartiklar.


En enorm kraftansträngning gjordes av SaveTheDogs och man kunde en sen marskväll vid gränsen ta emot 30 nödställda hundar varav Seven var en. De här hundarna har haft kärleksfulla människor kring sig i sitt ukrainska hägn men har aldrig levt något ”lyxliv”.


Nu är de alla trygga – de har fått vård för sina åkommor – de har fått trygghet som ska vara livet ut. De har mat och får gå på små promenader. Kärleksfulla händer tröstar när minnen gör sig påminda.


Nu är det vi i Hundhjälpen som får uppgiften att lotsa dessa hund-hjältar vidare till de hem som lovar dem sin kärlek livet ut. Sverige är ett fantastiskt land att vara hund i – och nu hoppas vi finna det hem som erbjuder Manolo det han tidigare aldrig kunnat hoppas på – tillhörighet och närhet, ovillkorlig kärlek och empati.

Välkommen till Hundhjälpen, käraste Manolo!

I Rumänien