MALIK - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, nov

Kön: Hane

Höjd: 53 cm

Vikt: 16 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 13+

Särskilda behov: Måste ha en trygg hundkamrat


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM MALIK

Malik är en oerhört rar kille med en känslig själ. Tidigt i livet utsattes han för prövningar men här kämpade han med stort mod. Han har nu öppnat upp för vänskap med flera i personalen och de är väl medvetna om hans stora behov av närhet – till lugna och snälla människor.

Malik njuter av vänliga smekningar och lyssnar noga när man diskuterar med honom. Till sin hjälp har han en trygg och stabil tik som gör allt för att visa honom hur han ska bete sig i olika situationer. Hon följer med på hans promenader och det är stunder han älskar.


Man kan tydligt se hur han njuter av att få snusa runt på marken som är full av spännande dofter. Med sin kamrat glömmer han ibland sin allvarliga sida och kan plötsligt skutta runt i ren glädje. Malik har så mycket att erbjuda – allt finns där – han måste bara själv i lugn och ro få upptäcka sin potential – helt utan press.


Till vår underbare Malik söker vi nu ett kärleksfullt evighetshem där han får påbörja resan mot att bli någons allra bäste vän. Hemmet ska vara lugnt beläget – gärna lantlig miljö.

Inga unga barn. Hundkamrat – JA. Vi är säkra på att Malik med sin mjuka karaktär även kommer att kunna bli god vän med en katt. Observera att som uppvuxen bakom skyddande murar saknar han helt exponering mot omvärlden och får aldrig pressas i nya situationer och inför nya människor.


Bakgrund:

SaveTheDogs personal får ofta överraskningar när de kommer till arbetet på morgnarna. Små ”gåvor” har avlämnats under natten av personer som vill vara okända.

Det är hundvalpar och kattungar i jutesäckar, kartonger / lådor eller väskor. Man får ändå vara tacksam att folk gör sig besväret att köra till Footprints of Joy som ligger en bit utanför staden Cernavoda i stället för att som så ofta – bara dumpa de små att klara sig själv.


Denna kalla decembermorgon stod återigen en låda utanför ingången och fyra stelfrusna små valpar kikade förtvivlat upp när man gläntadepå locket. Vid denna ringa ålder borde de ännu ha tagits hand om av sin mamma.

Småttingarna: Kinlina, Hui, Pohoi och Julius var alla väldigt medtagna av kölden och bäddades genast ner i varma små filtar tills de slutade skaka. Så småningom återvände livsandarna till de små och inom några veckor började de ta för sig.


Idag är de samtliga välnärda, friska ungdomar utan men av sin bakgrund. Livet i hägnet är tryggt och välordnat – men varje hund förtjänar ett eget hem där den blir viktigast i världen. Alla bröder har redan fått sina hem i Sverige och Kinlina är ensam kvar med sin längtan efter egna människor.

Siktet är nu inställt på Sverige och vi är glada att nu välkomna denne underbara tjej till Hundhjälpens adoptionsprogram.

I Rumänien

I Rumänien - Räddningen