MAILO - HUNDHJÄLPEN


Född: 2021, maj

Kön: Hane

Höjd: 55 cm

Vikt: 20,5 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM MAILO

Mailo växer nu upp till en stilig kille. Han har iögonfallande vackra ögon omgivna av ”eyeliner” som glittrar till allt emellanåt. Mailo är inne i en positiv utvecklingsfas där han upptäcker mer och mer att livet kan vara både spännande och roligt.

Han är en hejare på att gå på promenad och utforskar nyfiket varenda sten kring vilka intressanta dofter sprids.

Vi ser Mailo framför oss strövandes i våra svenska skogar med sin nya matte eller husse – vilken härlig tillvaro! Han är tillgiven personalen och de ger honom alltid en smekning när de passerar och kallar honom ”sweetheart”.


Mailo kommer i sitt nya hem att fortsätta denna positiva utveckling – men det är viktigt att förstå att han som uppvuxen bakom murar helt saknar exponering mot omvärlden – och aldrig får stressas att göra framsteg. Han vet själv när han är redo.

Mailo delar idag sin inhägnad med Hh-pojkarna Pongo och Blues. De är en harmonisk trio där alla visar respekt och hänsyn till varandra.

De är ofta tillsammans i lekparken och där springs det så grästuvorna flyger över staketen. Roligt värre.

Mailo testar även nyfiket träningsutrustningen och blir väldigt stolt över allt beröm han då får och godisbelöningarna försvinner snabbt. Han är en riktig myspropp och kan tillbringa lång tid liggandes i gräset för lite kvalitetstid med personalen.

Han är en lite lugnare, väldigt snäll och respektfull grabb som är helt oemotståndlig.


Till vår rare charmör, Mailo, söker vi nu ett livslångt, kärleksfullt hem där han erbjuds ett roligt och omväxlande hundliv. Hemmet ska vara lugnt beläget och det bör inte finnas småbarn hemma. Mailo vill bo med en trygg och glad hundkamrat som kan bli hans mentor i det nya livet. Vi är säkra på att han med sitt mjuka sätt även kan bli god vän med en katt.


Bakgrund:

Juli är en väldigt varm månad i södra Rumänien. Vi människor är noga med att dricka lite extra vatten och även djuren behöver extra tillskott.

För de djur som lever på gatan är risken för uttorkning stor – och då går det fort utför. I mitten av månaden på en av personalens rutinrundor kring Cernavoda varseblev man två små valpar i gräset utanför en skola. Vägen gick precis bredvid. Valparna var ca 8 veckor gamla och ensamma – ingen mamma i sikte. Troligt är att någon dumpat valparna vid skolan i tanken att något barn skulle ta hem dem – inte en bra lösning.

Valparna var förvirrade och klart uttorkade – och i rådande värme skulle de inte klara sig länge. Dessutom var trafiken en uppenbar fara då valparna uppehöll sig knappa 2 m från vägbanan.


Mailo och brodern Enzo flyttades snabbt till veterinärkliniken där de konstaterades oskadda men i dåligt skick. Tack och lov har man en enormt stor vana att ta emot unga, svaga småttingar och lyckades ännu en gång klara livhanken på de små.


Idag är de två riktiga glädjespridare på väg till varsitt europeiskt land – Enzo söker sitt evighetshem i Tyskland och Hundhjälpen har blivit tilldelade härlige Mailo.

Välkommen till oss, grabben! Vi finns här för dig!

I Rumänien - Januari 2023