LYDIA - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, juni

Kön: Tik

Höjd: 57 cm

Vikt: 20,4 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja, tikar

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM LYDIA

Lydia är en charmig och mycket nyfiken tjej med ett fantastiskt ansikte. Hon älskar sina promenader kring hägnet och är väldigt noga med att undersöka alla dofter på marken och bland buskagen. Det finns också många intressanta djur att titta på – åsnorna är dock lite mystiska varelser och låter dessutom väldigt illa.

Ofta följer också bästisen HH Grey med och då stöttar de varandra i nya situationer. Lydia är också mycket förtjust i att nosa sig fram till skatter.


Ibland gömmer personalen godisbitar i gräset i lekparken och då tycker hon det är väldigt roligt. Lydia föredrar snälla och lite lugnare människor – de som är högljudda och viftar omkring sig undviker hon. Bland personalen har hon givetvis sina favoriter – som hon gärna delar en mys-stund med.

De beskriver henne som en fantastiskt trevlig tjej som älskar att leka och ha roligt.


Det är viktigt att som ny ägare förstå att Lydia har mycket begränsade erfarenheter av livet – hon har ju vuxit upp bakom skyddande murar. Man får därför aldrig pressa henne i nya miljöer eller bland nya människor där hon känner sig osäker.

Allt träning ska vara positivt förstärkande och belöningarna rikliga. Det framtida hemmet ska vara lugnt beläget och om det finns barn ska de vara lite äldre.

Det vore toppen om det fanns en hundkamrat som sällskap och stöd! Med sitt mjuka sätt tror vi att Lydia även kommer att kunna bli god vän med en snäll katt i sitt framtida hem.


Bakgrund:

Cernavoda är en liten stad, men i utkanterna finns det gott om små industrier. Arbetarna har sin lunch med sig och överbliven mat slängs ofta – så det är gott om hundar som söker dagens brödkant här.


Lydia och hennes fyra systrar dumpades här nattetid vid ca 2 månaders ålder, ursprung okänt. När arbetarna kom till sitt arbete tidig morgon fann de en kartong vid ingången – med ett hjärtskärande ”gråtande” inuti. Man öppnade kartongen och fem ögonpar kisade i det plötsliga ljuset.

Som de flesta bosatta i Cernavoda kände arbetarna till SaveTheDogs dit valparna utan dröjsmål kördes. Här välkomnades de små – Lydia, Jane, Mary, Tecna och Aisha.


Tre små svarta troll och två ljusa. Flickorna har idag vuxit upp till ljuvliga unga hundar – alla med sin egen karaktär. Ett ungt lokalt par föll för Tecna som hon kommer att få stanna kvar i Rumänien – men under trygga och kärleksfulla förhållanden. Övriga flickor har tilldelats Hundhjälpen.

Vi är glada att nu kunna välkomna vackra Lydia till vårt adoptionsprogram!

I Rumänien - Januari 2024