LEON - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, maj

Kön: Hane

Höjd: 55 cm

Vikt: 26 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja, tikar

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM LEON

Leon är en riktig sötnos. Hela personalen har glatts åt hans framsteg där han fått hjälp av hundbeteendevetare att bygga tilltro till människor.

Idag älskar han sina vårdare och lyser upp när han ser favoriterna närma sig. Det roligaste han vet är att få gå på promenad och han spatserar stolt iväg i sitt koppel för att kolla in om något inträffat i närområdet sedan sist.


Leon är en relativt lugn hund som gärna funderar en stund på livets alla gåtor. Han tycker därför mycket om att ligga i gräset bredvid en favoritperson och så för man en stilla diskussion medan han får bli lite kliad. Leon har som alla våra hundar ett gott hundspråk och är duktig på att läsa av andra hundar.

Han trivs inte med påflugna, dominanta eller överenergiska hundar utan de kamrater han väljer är alla lugna och snälla – och visar respekt för varandras behov. I rätt sällskap så går leken som en dans – Leon springer och busar och njuter av livet.

Med sina människor är det just nu bollar som gäller – som kan rullas iväg och fångas.


Till vår ljuvlige Leon söker vi nu ett lugnt och förstående hem fullt av kärlek. Hemmet ska vara lugnt beläget och det bör inte finnas småbarn hemma. Hundkamrat – ja, lite lugnare och snäll. Vi tror att han även kommer att kunna bli god vän med en hundvan katt.

Leon som vuxit upp under mycket begränsande förhållanden måste få stärka sitt självförtroende i egen takt och får aldrig pressas där han känner sig osäker. Alla framsteg måste belönas rikligt. När Leon knyter vänskapsband får du här en kamrat för alltid.


Bakgrund:

Valpen Leon irrade omkring i centrala Cernavoda – förvirrad och rädd. Det troliga är att han precis dumpats och nu förtvivlat sökte sin mamma. Han korsade ideligen vägbanan och det var bara en tidsfråga när han skulle bli påkörd, då en snäll person ingrep.


Alla i Cernavoda känner till SaveTheDogs men inte många bryr sig om de nödställda hundar som ideligen dyker upp. Leon hade tur. Han plockades upp och kördes direkt till Footprints of Joy där han välkomnades av personalen.

Man bedömde Leons ålder till ca 10 veckor. Han var oerhört rädd för allt och alla – men oskadd. Tiden läker sår – det gäller även många hundar. Från att ha varit en rädd och ynklig valp har Leon utvecklats till en glädjestrålande unghund som gärna tyr sig till personalen och nu söker en nystart i livet i ett land långt borta – hos oss här i Sverige.


Leon förtjänar så mycket mer än den begränsade ytan i hägnet och den ofta så långa väntan på att något roligt ska inträffa.

Vi är glada att få välkomna stilige Leon till Hundhjälpens adoptionsprogram!

I Rumänien