LENSKY - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, jan

Kön: Hane

Höjd: 54 cm

Vikt: 21 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: Måste ha en trygg hundkamrat


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM LENSKY

Lensky är en väldigt rar grabb med en gnistrande svart päls och ögon som återspeglar hans känslor. Möt hans blick och du ser hans själ. Vår älskade Lensky är en ung, vacker grabb som längtar efter kärlek och trygghet.

Han har potential i mängd – men har svårt att komma till sin rätt i hägnet. Lensky är oerhört snäll och lätt att ta till hjärtat. Personalen är mycket förtjusta i honom och förstår hans vilja att umgås på ett lugnt och respektfullt sätt.

Hans förtrogna vänner får gärna mysa och pyssla med honom – Lenskys ögon speglar då lycka och tillgivenhet. Han har en blick som fäster sig vid ens hjärta. En vänlig hand får smeka hur länge som helst.


Lensky delar sin vardag med bröderna Mirko och Armando – de tre musketörerna – ett gäng där man stöttar och peppar varandra. Dagarna fylls med lek och bus – och Lensky är en ivrig utforskare av leksakslådorna – han kan hålla sig sysselsatt med bollar och rep långa stunder. Just nu är tuggknutar väldigt populära.


Vi ställer kravet att det i det nya hemmet finns en snäll hundkamrat som då kan bli Lenskys trygghet och förebild. Med sitt mjuka sätt tror vi att han även kommer att kunna bli god vän med en vänlig katt.

För vår goe, fluffige Lensky söker vi nu det varmt välkomnande evighetshemmet där han får utvecklas till en glad och självsäker grabb. Hemmet ska vara lugnt beläget och man bör ha en lite lugnare livsstil. Inte de yngsta barnen.


Att alltid ha i åtanke – Lensky som vuxit upp bakom hägnets skyddande murar saknar helt exponering mot omvärlden. Han får aldrig pressas där han känner sig osäker – i nya miljöer eller inför nya människor. Alla framsteg ska få ske i hans egen takt.


Bakgrund:

Lille Lensky levde tillsammans med mamma Ullis och fem syskon i utkanten av Cernavoda – i ett område nära floden Donau. Några människor upptäckte dem i ett litet skjul och bestämde sig för att mata dem.

Detta blev dock jobbigt i längden och man förstod att söka annan hjälp för den lilla familjen. SaveTheDogs anlände till platsen och Ullis med sina sex valpar omhändertogs omgående och fick ett eget litet rum inne på veterinärkliniken där de kunde återhämta sig.

Tack vare de snälla människorna som hjälpte var alla i relativt gott skick.


Valparna Lensky, Armando, Elwira, Mirko, Tony och Demir växte snabbt och med sex allt rörligare småttingar har rara Ullis haft fullt upp. Hon pustade nog ut när de var gamla nog att ”flytta hemifrån”.

Lensky liksom syskonen växer upp i en trygg och förutsägbar tillvaro där de är omgivna av snälla människor och deras behov är tillgodosedda.

Hägnmiljön är dock begränsande och livet har ju så mycket mer att erbjuda en ung hund. Vår pigge bollkalle Lensky är nu redo att finna lyckan i ett land långt borta – och vi på Hundhjälpen gläds åt att vi får hjälpa honom till det egna hemmet.

Välkommen till vårt adoptionsprogram, finaste Lensky!

I Rumänien - November 2023

I Rumänien

I Rumänien - Räddningen