GREY - HUNDHJÄLPEN


Född: 2019, jan

Kön: Hane

Höjd: 55 cm

Vikt: 24 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja, tikar

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 13+

Särskilda behov: Måste ha en trygg hundkamrat


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM GREY

Grey är en väldigt stilig kille med otrolig, tjock päls. Kanske har han lite påbrå från de s k bergshundarna – de mycket intelligenta hundar som vaktar sina hjordar självständigt uppe i bergen.

Grey har verkligen gjort en livsresa. Han var skräckslagen vid ankomsten till hägnet – kanske efter missilangreppet eller så har livet tidigare varit helt förskräckligt.


Inledningsvis, under den obligatoriska isoleringen, drog han sig undan all kontakt med personalen. Så småningom fick han flytta in på Footprints of Joy och där fanns kamrater som väntade och kunde hjälpa honom. För Grey är det viktigt att hundkamraterna är snälla och inte invasiva. Han trivs bra med lite lugnare hundar.


Från att han dragit sig undan personalen så har han nu sina favoriter som gärna får klia honom eller stjäla en snabb kram, givetvis med ett lugnt rörelsemönster och med vänliga röster.

Grey har ett varmt och kärleksfullt hjärta under den lurviga pälsen – och kommer i rätt miljö att kunna blomma upp och börja ta för sig av livet. Dagarna består nu av tillvaron med vännerna – och de nu så populära promenaderna där han gärna har en kamrat med.

Ute i naturen kan Grey slappna av och vara sitt allra bästa jag – med glädje i kroppen från nos till svans.


Till vår stilige Gray söker vi nu ett speciellt hem där det finns extra förståelse för en hund som haft det tufft i livet. Hemmet ska vara lugnt beläget, gärna på landet och man bör ha en lugn livsstil och gott om tid för honom.

Tillvaron ska vara utan stress och relativt kravfri. Inga unga barn i hemmet. En snäll och stabil hundkamrat SKA finnas i hemmet – som stöd / vägvisare. Vi tror att vackre Grey även kommer att kunna bli god vän med en hundvan katt.


Bakgrund:

Välkommen till tryggheten, finaste Grey!

Några veckor efter Rysslands invasion av Ukraina nåddes man i Cernavoda av ett nödrop. Ett litet hägn utanför den viktiga hamnstaden Odessa hade träffats av en missil och var delvis förstört. Många hundar dog och övriga stod nu utan tak över huvudet och med en akut brist på mat och omvårdnadsartiklar.


En enorm kraftansträngning gjordes av SaveTheDogs och man kunde en sen marskväll vid gränsen ta emot 30 nödställda hundar varav Grey var en. De här hundarna har haft kärleksfulla människor kring sig i sitt ukrainska hägn men har aldrig levt något ”lyxliv”.

Nu är de alla trygga – de har fått vård för sina åkommor – de har fått trygghet som ska vara livet ut.

De har mat och får gå på små promenader. Kärleksfulla händer tröstar när minnen gör sig påminda.


Nu är det vi i Hundhjälpen som får uppgiften att lotsa dessa hund-hjältar vidare till de hem som lovar dem sin kärlek livet ut. Sverige är ett fantastiskt land att vara hund i – och nu hoppas vi finna det hem som erbjuder Grey det han tidigare aldrig kunnat hoppas på – tillhörighet och närhet, ovillkorlig kärlek och empati.

Välkommen till Hundhjälpen, käraste Grey!

I Rumänien - Maj 2023