FERDIE - HUNDHJÄLPEN


Född: 2021, sept

Kön: Tik

Höjd: 54 cm

Vikt: 18 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja, tikar

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 13+

Särskilda behov: Måste ha en trygg hundkamrat


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM FERDIE


Vår underbara Ferdie var bara sex månader gammal när den ryska missilen slog ned i hennes hägn och flera kamrater dödades. Det var en känslig period i livet och då hände detta – och sedan hände flytten till Cernavoda där allt var nytt och främmande. Ferdie tog allt som hänt mycket hårt.

Hon finner sin tröst i andra hundar och bor med några snälla tikar som gör allt för att stötta henne när hon känner sig osäker. Med dem kan hon också leka glatt i lekparken – där hon får ”bara vara hund”.


En trygg och snäll hundkamrat i det nya hemmet är ett krav.

Vi tror att Ferdie även kommer att kunna bli god vän med en hundvan katt.


Från att ha varit mycket rädd för personalen har hon nu börjat uppskatta deras närvaro och njuter lite stillsamt när de stryker henne över den lena pälsen. Promenaderna i sällskap med en trygg hundkamrat har blivit ett nöje.

Ferdie tar nyfiket in alla scener och markens dofter. Hennes nya människor måste vara medvetna om hennes behov och vara noga med sitt eget kroppsspråk och sitt röstläge.

Förtroende kommer att byggas i små steg och med rutiner. Kravnivån ska i princip vara obefintlig – här är det trygghet och vänskap som ska vara ledorden.


Det nya hemmet ska vara väldigt lugnt beläget, gärna lantligt och man bör ha en lugn livsstil hemmavid utan en massa spring. Inga barn under tonåren. En rejält inhägnad trädgård i direkt anslutning till hemmet vore underbart – som en plats för Ferdie att tillsammans med sin hundkamrat strosa runt.

Ferdies utveckling gynnas inte av tillvaron i hägnet – så hon är en av de hundar som verkligen har ett stort behov av att få resa till sitt evighetshem.


Bakgrund:

Välkommen till tryggheten, finaste Ferdie! Några veckor efter Rysslands invasion av Ukraina nåddes man i Cernavoda av ett nödrop. Ett litet hägn utanför den viktiga hamnstaden Odessa hade träffats av en missil och var delvis förstört.

Många hundar dog och övriga stod nu utan tak över huvudet och med en akut brist på mat och omvårdnadsartiklar.


En enorm kraftansträngning gjordes av SaveTheDogs och man kunde en sen marskväll vid gränsen ta emot 30 nödställda hundar varav Ferdie var en. De här hundarna har haft kärleksfulla människor kring sig i sitt ukrainska hägn men har aldrig levt något ”lyxliv”.

Nu är de alla trygga – de har fått vård för sina åkommor – de har fått trygghet som ska vara livet ut. De har mat och får gå på små promenader.

Kärleksfulla händer tröstar när minnen gör sig påminda.


Nu är det vi i Hundhjälpen som får uppgiften att lotsa dessa hund-hjältar vidare till de hem som lovar dem sin kärlek livet ut. Sverige är ett fantastiskt land att vara hund i – och nu hoppas vi finna det hem som erbjuder

Ferdie det hon tidigare aldrig kunnat hoppas på – tillhörighet och närhet, ovillkorlig kärlek och empati.

Välkommen till Hundhjälpen, käraste Ferdie!

I Rumänien - Juli 2023