EMILIO- HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, nov

Kön: Hane

Höjd: 57 cm

Vikt: 22 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: äldre barn

Särskilda behov: Lugnt boende


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM EMILIO

Emilio är vad vi brukar kalla en riktig ”raggsocka”. Han har en rufsig charm som fångar ögat. Under rufset finner man en mjuk och känslig själ – och ett varmt och kärleksfullt hjärta. Han tyr sig gärna till sina favoritpersoner som alla är måna om att bemöta honom mjukt och respektfullt – och får då i retur samma fina beteende. Emilio söker gärna närhet och lyssnar uppmärksamt när man pratar med honom. I lekparken får han röra sig fritt vilket är roligt –och dessutom kan han springa runt med sina älskade leksaker.

Emilio tycker om sina promenader i hägnets utkanter och vill då gärna ta med en av sina kamrater som sällskap och stöd. Han trivs bra i grupp och bör ha en hundkamrat i sitt nya hem. Bästa vännen Mulder har flyttat till Sverige redan så nu känner Emilio sig lite vilsen. Ukrainska HH Ferdie som han delar boende med gör vad hon kan för att trösta. Emilio rör sig galant bland andra hundar och har ett fint hundspråk och ett vinnande sätt. Han har också introducerats till några av hägnets omhändertagna katter och inte tyckt de var så märkvärdiga.

För vår rufsige charmör Emilio söker vi nu ett livslångt, kärleksfullt hem beläget i lugn, gärna lantlig miljö med natur och strövområden i omgivningen. Finns barn i hemmet bör de vara äldre. Hundkamrat –JA. Det är viktigt att förstå att Emilio helt saknar exponering mot omvärlden då han vuxit upp bakom skyddande murar. Du måste alltså med tid och tålamod ge honom chansen att själv få bekanta sig med nya människor och nya miljöer – helt utan press och med rikliga belöningar.


Bakgrund

Hur kan någon ens komma på tanken att dumpa 13 unga valpar mitt i kallaste januari? I södra Rumänien går det tydligen utmärkt! I utkanten av en liten by upptäckte några förbipasserande två stängda plastkorgar fulla med små valpar. Man kände till SaveTheDogs och ringde snabbt efter hjälp. Inom några timmar var de iskalla och ynkliga småttingarna inne i värmen vid veterinärkliniken i Cernavoda.

Valparna är inte alla syskon men i liknande ålder. Svaga och undernärda men med livsgnista. Någon har alltså gått runt och på olika håll samlat ihop dessa små – och kastat bort dem…. 13 valpar anlände och 13 valpar överlevde – ett mirakel och ett bevis på SaveTheDogs fantastiska arbete. De har nu alla vuxit upp till härliga unga hundar med sina egna karaktärer och viljor. Hundhjälpen hartilldelats 11 vackra svarta hundar - Emilio, Ezio, Moreno, Rina, Romario, Omar, Lionel, Carla, Franca, Ugo och Carmela. Systrarna Alba och Antonia har redan lämnat hägnet för nya liv i Italien. Vi är glada att här få introducera charmören Emilio i Hundhjälpens adoptionsprogram!

I Rumänien

I Rumänien - Räddningen