CORADO - HUNDHJÄLPEN


Född: 2021, juli

Kön: Hane

Höjd: 57 cm

Vikt: 22 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja, tikar

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 13+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM CALLIA

Hur stilig är då inte denne kille – finaste Corado! Ändå är han det enda av syskonen som fortfarande är kvar i hägnet i Cernavoda. Varje gång ett syskon fått resa har en liten bit av Corado gått förlorad. Trots det har han utvecklats fint tack vare att flera andra hundar hjälpt honom komma över sina sorger.

HHs Lydia är för närvarande en bästis som han ofta umgås med i lekparken. Corado har givetvis även träffat andra hundar och där är det tikarna han trivs bäst med – med dem kan han slappna av och ha en tillitsfull relation.


Sedan valpstadiet har Corado samlat på sig pinnar på sina promenader. Andra skatter är bollar och annat som finns i de blå lådorna i lekparken. Han vill då ha sina saker i fred och ”jobba” med dem i lugn och ro – även om han emellanåt delar med sig till väninnorna.

Han är en rar och lite försiktig ung kille som har ett stort behov av att få vara nära och känna att någon ser till hans bästa. Corado vill att människor ska vara lugna och snälla – och inte vifta omkring sig eller prata upprört. Hans närhetsbehov gör att livet i hägnet känns lite tufft – det är inte många tillfällen till att umgås med personalen då de måste fördela sin tid på så många hundar.

I Corados ögon är de alltid ”på språng”. Hemmet med världens snällaste människor är därför extra efterlängtat.


Till vår underbare Corado söker vi nu ett kärleksfullt evighetshem där man för en lite lugnare livsstil och glatt avsätter tid till att umgås med honom. Hemmet ska vara lugnt beläget och det får inte finnas unga barn hemma. Man måste ha förståelse för att han vuxit upp bakom skyddande murar och helt saknar exponering mot omvärlden. Han får aldrig pressas i en situation där han känner sig osäker utan måste få göra framstegen i egen takt med vänlig uppmuntran från hemmet.


En lugn och stabil hundkamrat, gärna en tik, kan agera förebild och hjälpa Corado tillrätta i det nya livet. Vi tror att han även ska kunna bli vän med en hundvan katt.


Bakgrund:

Tyvärr är många hundar i södra Rumänien tvingade att leva sitt liv fastsatta i korta kedjor – ofta utan skydd för vädrets makter – och oftast mer eller mindre vanvårdade. Tikarna är dessutom utsatta för passerande hanar.

Detta var mamma Fantasy´s öde – ett uselt liv – dessutom att som mamma att inte kunna skydda sina valpar då kedjan effektivt hindrar större rörelser – en fruktansvärd men inte ovanlig situation.


SaveTheDogs blev varse situationen och lyckades med starka påtryckningar få hela den lilla familjen med sig tillbaka till hägnet – mamma Fantasy och de endast 4 veckor gamla valparna Corado. Fido, Otto, Carisa, Ottone och Polaria. 4 veckor är kritiskt – för så unga valpar är livet ingen självklarhet.

SaveTheDogs har lång erfarenhet vad gäller att rädda just unga valpar och tack och lov fanns mamman med i bilden – annars är det tveksamt om man hade lyckats. Man kämpade – och vann.


Idag är samtliga syskon friska och glada individer som längtar efter att få vidga vyerna bortom hägnets murar. Unga Polaria har tilldelats det tyska adoptionsprogrammet medan Hundhjälpen är glada och stolta att få hjälpa mamma Fantasy samt syskonen Corado, Fido, Otto, Carisa och Ottone.

Här presenterar vi vår ljuvlige Corado!

I Rumänien - Juli 2023