CALLIA - HUNDHJÄLPEN


Född: 2021, nov

Kön: Tik

Höjd: 58 cm

Vikt: 21,5 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM CALLIA

Precis som sina syskon genomgår fina Callia en positiv utveckling. Hon är en ljuvlig ung tjej som älskar att ”hänga med” sina favoritpersoner. Hon kan då lugnt bara ligga i närheten och njuta av livet – eller då ännu hellre, mysa en stund med lite kel och kram.

Lite lek är också ok och då får man skratta åt vår clown som överlycklig skuttar omkring.


Callia vill att världen omkring ska vara lugn och trygg – och detta gäller även dig som människa. Du inte vifta omkring dig och vara medveten om att ett lugnt och vänligt tonfall är viktigt. Callias eftertänksamma sida gör att hon inte kastar sig ut på ”okända vatten” utan för henne är trygghet oerhört viktigt.


Personalen hälsar att Callia kommer att älska långa promenader i våra svenska marker – skogarna med alla ljud och spännande skogsstigar – ängarna med alla intressanta dofter. På de promenader hon nu får följa med på kring hägnet får hon utlopp för sin nyfikenhet – det finns massor att snusa på när världen växer lite – och mycket kvarstår.

Bäst är det när hon har en kamrat med – då kan de gemensamt utforska och där det behövs – stötta varandra. Callia kommer att knyta an väldigt till sin egen människa och blir en riktig bästis när hon fått ”landa”.

Viktigt som ny ägare är att förstå att då Callia precis som så många av våra hundar är uppvuxen bakom hägnets skyddande murar så saknar hon därmed helt exponering mot ett samhälle / nya människor. Hon får därför aldrig pressas i situationer där hon känner sig osäker utan framstegen måste få ske i hennes egen takt.


För vår raraste Callia söker vi nu ett livslångt, varmt välkomnande hem där hon tas emot med kärlek i mängd. Hemmet ska vara lugnt beläget och de allra minsta barnen bör inte finnas hemma. Callia vill bo med en snäll och stabil hundkamrat som kan vara hennes mentor i det nya livet. Vi tror att hon även kommer att kunna bli god vän med en hundvan och snäll katt.


Bakgrund:

Södra delen av Rumänien är en fattig del av landet. Småskaligt jordbruk bedrivs överallt. En kvinna på en liten gård utanför Cernavoda överraskades dagen före julafton med en annorlunda present.

På den lilla gårdsplanen stod på morgonen en kartong med fem gnyende och hungriga små valpar; Callia, Cielo, Cybill, Cindy och Colin. Kvinnan kände sedan länge till SaveTheDogs och visste genast vad hon skulle göra då hon inte kunde ta hand om de små själv. Hon tog in kartongen i huset, ringde SaveTheDogs och inom några timmar var räddningen på plats.


De fem små var vid tillfället ca 6 veckor gamla och borde ännu ha fått skötas om av sin mamma. De var utmattade av allt som hänt och sov, sov och sov – med korta avbrott för matning. Inom några veckor var det full rulle och idag tumlar hela gänget om i glädje och iver med siktet inställt på egna, kärleksfulla hem.

Enda grabben, Colin, samt syster Cindy har vikts för det tyska adoptionsprogrammet.Hundhjälpen har tilldelats tre underbara tjejer – Callia, Cielo och Cybill.


Vi är glada över att här få presentera vår ljuva Callia!

I Rumänien - Februari 2023