CAIO - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, sept

Kön: Hane

Höjd: 57 cm

Vikt: 20,9 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM CAIO

Caio är en kärleksfull kille med många goda kvaliteter. Han gillar lek och bus med syskonen eller med sina skötare. I dagsläget är olika bollar favoriterna – och Caio ses ofta glatt springandes omkring med svansen i topp och med boll i mun.

Med så många syskon har lekkamrater aldrig saknats. Vår trevlige Caio bor i dag med några av bröderna och systrarna. De har en fin relation och finns där för varandra – när det ska busas, när någon känner sig lite osäker eller när det ska krypas ihop till kvällen.


Caio är en hejare på att låta sig klias – gärna på bringan eller kring bröstkorgen. Han är snabb och smidig, klipsk och nyfiken – en perfekt framtida äventyrskamrat ute i naturen.

Visst är det roligt att leka med syskonen i lekparken men Pluto önskar sig så mycket mer av livet och det kan hägnet inte erbjuda.

Han vill traska i skogar och gräva hål under stubbar, han vill ligga på en sommaräng och studera småkryp – och så vill han mysa i soffan med de människor som betyder mycket för honom.


Till vår stilige Caio söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han får fortsätta sin positiva utveckling. Hemmet ska vara lite lugnare beläget och i anslutning till trevliga naturområden.

Caio bor gärna med en glad och trygg hundkamrat som kan bli hans lekkamrat och mentor. Vi tror att han även kan bli god vän med en hundvan katt givet gradvis introduktion.

Att tänka på är att Caio som de flesta av våra hundar vuxit upp bakom skyddande murar. Han saknar därför helt exponering mot omvärlden och får aldrig pressas inför nya miljöer och nya människor.


Bakgrund:

Gatans hundar har alltid dragits till Cernavodas kärnkraftverk. Det är faktiskt tack vare kärnkraftverket som italienska SaveTheDogs anlände till Cernavoda.

Italienska ingenjörer arbetade med konstruktionen och förskräcktes av den katastrofala hundsituationen i området – kontaktade Sara Turetta i Milano – och där startade allt 2002. Personalen här är högutbildad och har en annan syn på djur än folk från trakten.

I alla tider har man matat hundar och kallat på hjälp när någon varit skadad eller sjuk – eller då det blivit för många hundar.


Mamma Gaia valde en bra plats att hålla till och föda sina valpar. Hon uppmärksammandes snabbt av personal och man förstod att Gaia aldrig skulle klara att hålla nio valpar vid liv utan bättre skydd. Ännu en utryckning från SaveTheDogs.

Det var en trött mamma som anlände med sina nio små – Caio, Pluto, Ray, Adam, Anna, Polo, Ralf, Susmi och Umer. Småttingarna var vid ankomsten knappa sex veckor gamla – en kritisk tid för försvagade valpar.

SaveTheDogs är dock experter på att rädda unga valpar till livet och man lyckades mot alla odds klara livhanken på samtliga.


Välkommen till Hundhjälpen, gullnosen Caio!

I Rumänien

I Rumänien - Räddningen