CACAO - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, mars

Kön: Hane

Höjd: 56 cm

Vikt: 17 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM CACAO

Cacao är en rar och vänlig kille. Det bästa han vet är att få gå på promenad kring hägnet. När någon i personalen dyker upp med en sele blir han överlycklig. Oftast får syrran Altea följa med och de kan då stötta varandra om något oväntat skulle dyka upp.


Cacao är en utforskare som finner stor glädje i att nosa och undersöka där han promenerar fram. Vi ser framför oss hur han kommer att älska att få ströva i våra skogar.

Bus i lekparken är också uppskattat och då vill han att lekkamraterna ska vara av det lite lugnare slaget och inte påstridiga.

Det här är en fredlig kille som tycker att man ska vara vänner.


Cacaos nya människor ska även de vara lite lugnare – inte höga röster och en massa viftande. När han känner förtroende för en person älskar han den kontakt och närhet som följer.

Han kommer att bli en fantastisk bäste vän för den som öppnar sitt hjärta för honom – en kompis att uppleva naturen med, en mjuk vän att dela soffan med – någon som alltid har tid att umgås och lyssna.


Cacao önskar sig friluftsälskande, snälla och trygga människor för vilka han blir en mycket älskad vän. Hemmet ska vara lite lugnare beläget och de minsta barnen ska inte finnas hemmavid.

Vi tror att Cacao kan bo med en hundvan katt givet gradvis introduktion.

Observera att han levt hela sitt liv bakom skyddande murar – nya människor och nya miljöer är en utmaning och här får han inte pressas utan ta sig an utmaningarna i egen takt.


Bakgrund:

En vacker maj-morgon vaknade en kvinna i utkanten av Cernavoda och gick ut i sin trädgård för att avnjuta morgonkaffet.

Det blev inget kaffe. Det hördes ynkliga skall och pipanden i hennes trädgård. På den lilla gräsplätten stod en halvöppen kartong och där inne pep det.

Kvinnan var rådig – packade raskt kartongen i sin bil och körde till Footprints of Joy där SaveTheDogs personal välkomnade de små.


Det var ett ynkligt syskonpar, Cacao och Altea, men livsgnistan fanns där och tack vare god omvårdnad och smaskig valpmat var de små snart i full gång.

De har alltid trivts bra tillsammans och även när det blev dags att flytta ut i stora hägnet har de fått dela sin tillvaro. Det märks dock att Cacao skulle föredra en tillvaro utan så många hundar runtomkring och där det fanns människor som hade tid just för honom – han är väldigt människokär.

Vi hoppas därför att han så snart det bara går ska få byta hägnmiljön mot ett liv som älskad familjehund här i Sverige.

Vi ska göra vårt bästa för dig, stilige Cacao! Välkommen till Hundhjälpen!

I Rumänien