BORA - HUNDHJÄLPEN


Född: 2021, dec

Kön: Tik

Höjd: 48 cm

Vikt: 20 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM BORA

Bora är en riktig piggelina. Hon är full av bus och upptåg och en tjej som lätt lockar fram skratt.

Hon bor i dagsläget med HHs Colin och Callia med vilka hon har en fin relation och gärna leker, men hon har även en självständig sida där hennes stora nyfikenhet tar över och lämnar henne i djup förundran över en krypande skalbagge eller en intressant doft.

Bora är kärvänlig och sällskaplig och älskar de personer som har tid att mysa – eller allra mest – ta en spännande promenad kring hägnet och dess omgivningar.


Bora är hunden för dig som stortrivs i naturen och kanske vandrar iväg på en upptäcksfärd då och då. Du får en trogen kamrat vid din sida, en varm nos som möter din hand och ögon som spelar av glädje.

Hemmavid hoppas Bora få en given plats i tv-soffan. Hon har förutom sina två kompisar i inhägnaden fått träffa några andra unga hundar och då visat ett gott hundspråk och kunnat skapa vänskapsband.

På promenaderna har hon mött en och annan katt och vi tror att hon kan bo med en hundvan katt i framtiden förutsatt att introduktionen sker gradvis.


För fantastiska Boras räkning söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem som inte är city-beläget. Bora skulle bli väldigt glad om hon fick bo tillsammans med en snäll och trygg hundkamrat som då kan visa henne hur livet ska levas i Sverige, men hon kan även tänka sig bo som ensam hund i det hem man har mycket tid att ägna henne.

Att tänka på som ny ägare är att Bora som de flesta av våra hundar vuxit upp bakom hägnets skyddande murar. Hon får därför aldrig forceras i situationer där hon känner sig osäker, bland nya människor eller inför nya miljöer – utan måste själv få avgöra takten för sina framsteg.


Bakgrund:

Född på julafton och dumpad ca två månader senare… Bora och alla hennes syskon – Montana, Brisa, Ostria, Levanto, Zefiro och Scirocco dumpades under natten ute på landsbygden kring Cernavoda.

De lämnades i en trädgård vid en liten gård – kanske med tanken att de boende skulle ta hand om dem. Givetvis var detta en överraskning för de boende som genast insåg att de inte kunde ta hand om de små och i stället snabbt ringde SaveTheDogs.


Valparna som tultade omkring tog en stund att fånga in men med lite tålamod och list var snart hela gänget på plats i bilen mot Footprints of Joy. Veterinären stod och väntade och kunde snabbt konstatera att det här var TVÅ olika kullar – men i liknande ålder.

De har därför alltid betraktats som syskon och fått dela sin barndom med varandra.

Inga valpar var tack och lov skadade vid ankomsten och efter lite inledande vila satte busandet igång – det hördes alltid glada skall och pip från deras rum inne på kliniken och de leksaker de fick av personalen användes flitigt.

Brisa och Ostria har tilldelats det tyska adoptionsprogrammet.

Vi på Hundhjälpen har fått oss tilldelade Bora, Montana, Levanto, Mistral, Zefiro och Scirocco.


Vi är glada att här kunna presentera för våra vänner vår klipska sötnosa Bora!

I Rumänien - December 2022