ANAKIN- HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, okt

Kön: Hane

Höjd: 53 cm

Vikt: 19 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov:  n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM ANAKIN

Vår Anakin är en grabb som är full av kärlek men behöver en lite lugnare miljö för att kunna visa sitt rätta jag. Från att ha varit en blyg, liten valp har han utvecklats till en riktig charmör som gärna umgås med personalen.

Han älskar de promenader som erbjuds och traskar ivrigt framåt för att undersöka vilka dofter som tillkommit sedan senast. Han smyger gärna upp nära sina favoritpersoner för att stjäla en stunds uppmärksamhet och kanske få en liten godbit.


Anakin vill att människorna runtomkring ska vara snälla och respektfulla – precis som han själv är. Han har fått växa upp med sina många syskon så lekkamrater har aldrig saknats.

Med sin fina kommunikationsförmåga kommer han även i frarmtiden att kunna knyta fina vänskapsband med andra snälla hundar.

Anakin är till sitt temperament väldigt balanserad och kan enkelt växla mellan de vilda lekarna och lugn vila. Han är en snäll och fredlig kille och vill inte umgås med hundar som är dominanta eller på annat sätt beter sig illa.

Vi tror att han med gradvis tillvänjning även kommer att kunna bli god vän med en hundvan katt.


Till vår fantastiske Anakin söker vi nu det kärleksfulla evighetshemmet där han får fortsätta sin fina utveckling och växa upp till en stolt och självsäker unghund. Hemmet ska vara lite lugnare beläget och de minsta barnen bör inte finnas hemmavid. Anakin önskar sig en glad och lekfull hundkamrat i sitt nya hem – som då kan stötta honom i det nya livet samt vara hans kompis.


Som matte / husse är det viktigt att tänka på att han levt ett väldigt skyddat liv hittills och alltså saknar exponering mot omvärlden. Han får aldrig pressas i situationer där han känner sig osäker – i nya miljöer eller bland nya människor.


Bakgrund:
Att vara hund i Rumänien är med få undantag ett helvete. Oönskade hundar behandlas som skräp och orsakas enorma lidanden.
Anakin och hans sex syskon övergavs vid en rastplats vid en hårt trafikerad väg. Inget vatten, ingen mat, ingen mamma som kunde skydda dem. Valparna var då ca 7 veckor gamla. En chaufför ute på sina dagliga leveranser uppmärksammade valparna när han tog en kort paus på rastplatsen.

Han kände att han bara inte kunde lämna dem på den utsatta platsen där de troligtvis skulle skadas / dödas av trafiken inom timmar – och om någon överlevde – så skulle den kommande vintern ta dem.

Mannen övervägde ta hem valparna men insåg att det inte var en hållbar lösning. Han körde då raka vägen till Footprints of Joy där man med öppna armar tog emot de sju små: Anakin, Arturo, Padme, Lyra, Wally, Zelda och Miren.


Veterinären gjorde en genomgång där samtliga konstaterades oskadda men medtagna och magra. Syskonen fick ett eget rum inne på kliniken och fick för första gången njuta av ett varmt rum, mjuka bäddar och matskålarna som anlände gång på gång. Syskonskaran är nu redo för sina nya liv som kära familjemedlemmar i Sverige.

Vi är glada att få välkomna charmören Anakin till Hundhjälpens adoptionsprogram.

I Rumänien