AMOS - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, sept

Kön: Hane

Höjd: 54 cm

Vikt: 20,15 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Ja

Kan bo med barn: 13+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM AMOS

Amos är en glad virvelvind – en positiv och rolig naturkraft. Han har gott om energi och lägger sin själ i alla lekar eller när han får vara med och träna med personalen i lekparken.

Han är en kille som har lätt att knyta vänskapsband och har med sin pigga uppsyn charmat hela personalen. Amos älskar de promenader som erbjuds men önskar sig nog mer äventyr i livet.


Han är också duktig på att ”jobba” med personalen inne på kontoret vilket han också får lön för – smaskiga godbitar – ingen kan motstå hans ögon när han zoomar in.

Amos kommer i rätt hem att kunna bli en underbar kamrat / familjehund. Han bor idag tillsammans med flera av syskonen och har därmed inte träffat så många andra hundar.

Han har dock ett gott kroppsspråk och en inbjudande karaktär så utan tvekan kommer han att kunna bli god vän med andra vänliga hundar i framtiden.


Till vår pigge charmör Amos söker vi nu evighetshemmet där han får stå i centrum och roliga äventyr avlöser varandra. Du bör som ny matte / husse trivas ute i markerna med din hund.

Amos bor gärna med en pigg och lekfull hundkamrat då han uppskattar sällskapet.

Notera att han som så många av våra hundar vuxit upp bakom skyddande murar. Han saknar därmed helt exponering mot omvärlden och får aldrig pressas där han känner sig osäker – i nya miljöer eller inför nya människor.


Bakgrund:

Oktober 2022 var en svart månad i Cernavoda. Då hyrde kommunen in hundfångare för att fånga de oskyddade hundarna på gatan – en grym procedur följd av en grym förvaring och en grym, säker död.


SaveTheDogs hjälpte så många hundar man bara kunde – de som var sociala och lätta byten – och de som annars inte hade en chans. Skräckscener utspelade sig på gatorna med hundar som skrek av fasa och smärta – och män som gapade och svor.

Mysa levde i utkanten av staden där hon i en liten kulle funnit en håla – som blev hem och skydd till hennes 8 små valpar – Amos, Ruth, Giza, Marsipan, Marta, Ezam, Cobbe och Rebecca.

Hundfångarna hade bara behövt ”skopa upp” den stackars familjen – men SaveTheDogs hann före.


De fördes i säkerhet och den hårt prövade Mysa som kämpat för att hålla alla små vid liv fick nu vila ut medan kärleksfulla händer tog hand om hennes valpar. Alla var tunna och medtagna så den första tiden var det bara mat och vila som gällde.

Idag är detta friska och levnadsglada unghundar med en välmående mamma – alla blivande svenskar.


Vi gläds åt att här för Hundhjälpens alla vänner kunna presentera världens gladaste Amos!

I Rumänien

I Rumänien - Räddningen