ALBANO - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, jan

Kön: Hane

Höjd: 58 cm

Vikt: 21 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Eventuellt

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 7000 kr

OM ALBANO

Ska man karaktärisera Albano får det bli en ”glad spelevink”. Han är en pigg och aktiv kille som ägnar sina dagar åt bus och lek. Det finns mycket spring i de här benen och mycket nyfikenhet i blicken.


Albano har flera goda vänner som han leker med och han har i sällskapet en ledande roll där de andra följer. I lekparken är han en stjärna och drar igång roliga lekar – även med personalen. Finns en lugn stund smyger han sig gärna nära och ger en favoritperson en lång, kärleksfull kram.

Han tar sig gärna an små utmaningar och framstår då som väldigt snabbtänkt och klipsk. Träningsutrustningen i lekparken är uppskattad – liksom de belöningar som alltid erbjuds.


Albano älskar de promenader han emellanåt erbjuds och har fullt upp att ta in alla intressanta dofter och syner.

Här har vi en framtida skogsmulle som glatt kommer att ställa upp på alla äventyr som erbjuds – en härlig kamrat på livets alla stigar – och i tv-soffan där han får den närhet han så söker. Till vår fantastiske Albano söker vi nu det varmt välkomnande evighetshemmet där han får stå i centrum och vara en fullvärdig familjemedlem.


Han vill väldigt gärna bo med en glad och stabil hundkamrat i liknande eller större storlek. Finns katt ska den vara hundvan och introduktion ske gradvis. Inte de allra minsta barnen i hemmet som inte får ha city-läge.

Att alltid ha i åtanke – Albano har som de flesta av våra hundar vuxit upp bakom hägnets skyddande murar. Han saknar helt exponering mot omvärlden och får aldrig pressas i situationer där han känner obehag – i nya miljöer eller inför nya människor. Alla framsteg ska ske i hans egen takt.


Bakgrund:

När man föds mitt i kalla januari och på något sätt tidigt kommer bort från mamman – då har man inte många chanser i livet.

När Albano och systern Romina hittades i mars i närheten av Footprints of Joy förskräcktes personalen. Valparna var bara skinn och ben – det nästan skramlade om dem. De hade inte överlevt många dagar till utan hjälp.


Syskonen togs genast om hand av SaveTheDogs veterinär. De var oskadda men så undernärda att livet stod på spel. Valparna övervakades noga de fösta kritiska veckorna och så småningom tändes glimten i deras ögon. Snart knatade de runt inne på kliniken och ställde till med allt ofog de bara kunde hitta på – precis som det ska vara.


Båda två har nu vuxit upp till friska, levnadsglada unghundar och då är hägntillvaron ganska trist. Det finns så mycket att uppleva ute i världen och nu är de redo – bara evighetshemmen saknas.

Vi gläds åt att kunna välkomna stilige Albano till Hundhjälpens adoptionsprogam och hoppas få se honom snarast på svensk mark.

I Rumänien - Juni 2023

I Rumänien - Valpbilder

I Rumänien - Räddningen