ZERINA (fd Muna)- HUNDHJÄLPEN


Född: 2022 mars

Kön: Tik

Höjd: 48 cm

Vikt: 17 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: Hundvan och lugn

Kan bo med barn: 

Särskilda behov: 


Överlåtelseavgift: 5500 kr

OM ZERINA

Sagan slutar inte alltid bra och tyvärr måste underbara Zerina av olika skäl lämna sitt hem och nu söker vi evighetshemmet! Så här skriver matte:

”Zerina är pigg, nyfiken och glad 2-årig kastrerad tik. Hon anpassar sig fort och tycker om att vara nära sin människa. Zerina hittar snabbt sin roll bland andra hundar. Hon älskar att springa och busa, leta efter godis och träna. När det blir mörkt kurar hon gärna ihop sig i soffan tätt intill sin människa. Zerina äter med god aptit och gillar att ha ett tuggben att tugga på. Hon fungerar med hundvana, lugna katter.”


Zerina är en dynamisk och aktiv tjej med många strängar på sin lyra. Trivs du ute i naturen med din hund är hon din blivande bästis. Hon älskar när det händer roliga saker och har hela kroppen full med lek och bus. Hon är både oerhört tillgiven och lyhörd och samtidigt relativt självständig. Klipsk så det sprakar om det.

Till denna fantastiska tjej söker vi nu evighetshemmet som inte får ha city-läge och som bör ha härliga friluftsområden i närheten. En glad och okomplicerad hundkamrat är positivt – gärna en hane i liknande storlek. Finns katt ska den vara lugn och hundvan. Zerina är en go och framåt tjej men du måste förstå att en flytt inledningsvis kan skaka om hennes värld - så hon får då inte pressas där hon känner sig osäker, i nya miljöer eller inför nya människor.


Bakgrund

Hundar anländer till Footprints of Joy på alla möjliga sätt. Muna fanns plötsligt bara där. En vacker aprilmorgon stod hon utanför ingången till kliniken. Footprints of Joy ligger en bra bit utanför Cernavoda så det är troligt att någon under natten dumpat Muna där som oönskad – svårt att förstå då detta är en oerhört kärvänlig flicka. Kanske har Muna dumpats på annat håll men hört hundskallen och känt doften av mat och själv lyckats ta sig dit. Hon blev överlycklig när personalen upptäckte henne och mer eller mindre kastade sig i famnen på dem. Som brukligt är isolerades hon tills alla medicinska procedurer var avklarade – och passade då även på att grundligt befästa vänskapen med alla snälla människor i närheten. Då Muna är en väldigt sprallig och glad liten tjej så blir hägnlivet väldigt enahanda – oavsett uppmärksamheten från skötarna. Munas behov av att få resa till ett eget hem är därför mycket stort och vi hoppas att vi snarast kan erbjuda henne en ny framtid här i Sverige. Välkommen till Hundhjälpens adoptionsprogram, piggelinan Muna!


I Sverige

I Rumänien