ZEFIRO - HUNDHJÄLPEN


Född: 2022, jan

Kön: Hane

Höjd: 52 cm

Vikt: 21 kg

Kastrerad: Ja

Kan bo med andra hundar: Ja

Kan bo med katter: n/a

Kan bo med barn: 7+

Särskilda behov: n/a


Överlåtelseavgift: 4900 kr

OM ZEFIRO

Zefiro är en otroligt trevlig kille som har charm så det räcker och blir över – när han bjuder till är det svårt att vara oberörd.

Han har nu vuxit upp till en stilig unghund full av glädje och glitter i ögonen. Att få umgås med personalen är ett stort nöje för honom och han tar sig gärna an små utmaningar i lekparken.

Han älskar att få gå på promenad och utforskar ibland varenda grässtrå – allt innehåller så spännande dofter.


Han tar stöd av sin människa när det finns “konstiga” djur i närheten – åsnorna är faktiskt lite svåra att förstå sig på då de även låter väldigt illa.

Personalen är mycket förtjusta i honom och ibland får han vara med och “jobba” på kontoret men givetvis mot lön – goda kex.

Zefiro kommer att trivas i våra svenska marker och blir en härlig vandringskompis / soffkamrat / bäste vän.


För denne fine killes räkning söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem, lite lugnare beläget. Zefiro skulle bli väldigt glad om han fick bo tillsammans med en stabil och trygg hundkamrat som då kan visa honom hur livet ska levas i Sverige.

Att tänka på som ny ägare är att Zefiro som de flesta av våra hundar vuxit upp bakom hägnets skyddande murar. Han får därför aldrig forceras i situationer där han känner sig osäker, bland nya människor eller inför nya miljöer – utan måste själv få avgöra takten för sina framsteg.


Bakgrund:

Född mitt i vintern och dumpad ca två månader senare… Zefiro och alla hans syskon – Brisa, Ostria, Bora, Montana, Levanto och Scirocco dumpades under natten ute på landsbygden kring Cernavoda.

De lämnades i en trädgård vid en liten gård – kanske med tanken att de boende skulle ta hand om dem. Givetvis var detta en överraskning för de boende som genast insåg att de inte kunde ta hand om de små och i stället snabbt ringde Save The Dogs. Valparna som tultade omkring tog en stund att fånga in men med lite tålamod och list var snart hela gänget på plats i bilen mot Footprints of Joy.

Veterinären stod och väntade och kunde snabbt konstatera att det här var TVÅ olika kullar – men i liknande ålder. De har därför alltid betraktats som syskon och fått dela sin barndom med varandra. Inga valpar var tack och lov skadade vid ankomsten och efter lite inledande vila satte busandet igång – det hördes alltid glada skall och pip från deras rum inne på kliniken och de leksaker de fick av personalen användes flitigt.


Brisa och Ostria har tilldelats det tyska adoptionsprogrammet. Vi på Hundhjälpen har fått oss tilldelade Zefiro, Levanto, Mistral, Bora, Montana och Scirocco.

Vi är glada att här kunna presentera för våra vänner vår allra finaste Zefiro!

I Sverige

I Rumänien - Maj 2023

I Rumänien - Januari 2023

I Rumänien - Valptiden